Ondernemen in coronatijd

Hoe beperkt u de schade?

Ondernemen in coronatijd

Het zijn hectische tijden. Het coronavirus heeft ook het Nederlandse bedrijfsleven in haar greep. Overheidsmaatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan, hebben grote invloed op uw bedrijfsvoering. Ondernemen in coronatijd vraagt ook creativiteit. Hoe beperkt u de schade? Zijn er ook kansen? In dit kennisdossier verzamelen we relevante informatie om ondernemers bij te staan. Hebt u vragen? Vraag uw acconavm adviseur, we zijn er voor u.

Snijden in uw loonkosten? Zo doet u dat verstandig
Snijden loonkosten De coronacrisis vraagt u kritisch naar alle kosten te kijken. Het is verstandig om ook uw loonkosten onder de loep te nemen. Bent u (binnenkort) genoodzaakt om te snijden in uw loonkosten? Dan raad ik u aan om alle mogelijkheden zorgvuldig in ogenschouw te nemen. Soms moet u nu moeilijke keuzes maken voor continuïteit op de langere termijn. Neem uw medewerkers mee in uw overwegingen, dat zorgt voor begrip voor uw keuze.

Lees meer
Extra krediet voor landbouwers: verruimde borgstellingskrediet
Borgstellingskrediet voor de Landbouw Op 18 maart jl. is het Borgstellingskrediet voor de Landbouw (BL) verruimd vanwege de coronacrisis. Als landbouwondernemer kunt u via het BL extra financiering aanvragen. Dit staat los van de mogelijkheden voor uitstel van aflossingsverplichting. Lees waarop u kunt letten bij het BL.

Lees meer
Beperk liquiditeitsproblemen met deze maatregelen
liquiditeitsproblemen Hebt u (binnenkort) minder inkomsten, maar houdt u dezelfde kosten? Mijn collega’s en ik helpen u graag om liquiditeitsproblemen zo veel mogelijk te beperken. Ik zet enkele mogelijkheden voor u op een rij.

Lees meer
Spookfacturen
Spookfacturen U vermoedt dat u een spookfactuur hebt ontvangen. Spookfacturen zijn valse facturen die vaak niet van echt te onderscheiden zijn, bijvoorbeeld door woorden of logo’s die u van andere facturen herkent. Waar moet u op letten? Ook ten tijde van de coronacrisis circuleren er dubieuze nota’s en spookfacturen. Wees hier alert op.

Lees meer
Tozo: nieuwe overbruggingsregeling voor zzp’ers
regeling Bbz Er is meer duidelijkheid over de ondersteuning aan zzp’ers. De Tozo, zo heet de nieuwe tijdelijke overbruggingsregeling voor zzp’ers in coronacrisis. Deze is gebaseerd op het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz) en op maat gemaakt speciaal voor deze turbulente tijd. Lees voor wie de Tozo bedoeld is én hoe u hierop aanspraak maakt.

Lees meer
Een update voor werkgevers inzake de WW-premie in verband met het coronavirus
WW-premie in coronatijd Update 20 maart 2020 Zoals bekend is de WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans) per 1 januari 2020 een feit! Eén van de wijzigingen ziet op de hoogte van de WW-premie. In verband met het coronavirus is een aantal extra versoepelingen aangekondigd. Ook deze regel zou gaan gelden voor het hele jaar 2020 en wordt momenteel uitgewerkt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

Lees meer
Uitstel van belastingbetaling aanvragen? Zo doet u dat
Het kabinet versoepelt de aanvraag van uitstel van belastingbetaling vanwege het coronavirus. Dit betekent onder andere dat u geen verklaring meer hoeft mee te sturen. Wat hebt u wel nodig voor zo’n aanvraag? Ik leg het u graag uit.

Lees meer
Coronavirus: beperk de schade met deze 5 tips
Coronavirus Het coronavirus heeft nu al grote impact op het bedrijfsleven. Wat kunt u doen? Als adviseur raad ik u aan om nú in actie te komen, om eventuele schade zoveel mogelijk te beperken. Vijf mogelijkheden op een rij.

Lees meer
Als u door het coronavirus uw contract niet kunt nakomen
Leveringscontracten met uw leveranciers, afspraken om werk op te leveren: het coronavirus kan zo maar roet in het eten gooien. Er ontstaat schade die uw afnemers mogelijk op u proberen te verhalen. Wat zijn de regels? Is er dan sprake van overmacht? Wat gebeurt er als u door het coronavirus uw contract niet kunt nakomen? Onze juridisch adviseur Eva Smidts legt het uit. Schade en schuld Als er sprake is van ontstane schade, dan is in Nederland de hoofdregel dat

Lees meer
Aanvragen werktijdverkorting in verband met coronavirus
Op 17 maart 2020 heeft het kabinet aanvullende maatregelen aangekondigd. De onderstaande regeling aanvragen werktijdverkorting is per direct stopgezet en wordt opgevolgd door het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid. Momenteel staan de media bol van informatie over het coronavirus ofwel COVID-19. Het kan zijn dat u als werkgever hierdoor voor bepaalde werknemers minder werk hebt. Dan hoort het aanvragen van werktijdverkorting wellicht tot de mogelijkheden. Hoe werkt dat?

Lees meer<< terug naar overzicht