http://financieringsruimte

Brexit

De Europese Unie heeft voor de derde maal uitstel verleend aan het Verenigd Koninkrijk voor de brexit. Op 31 januari 2020 is de brexit een feit. Mocht er eerder een akkoord zijn bij de Britten, dan mogen ze ook eerder uittreden. Op dit moment is nog weinig bekend wat exact de gevolgen zullen zijn van deze uittreding. Wat wel duidelijk is dat een brexit belangrijke gevolgen heeft voor ondernemers in, én ondernemers die zaken doen met, het Verenigd Koninkrijk. We houden u via dit brexit-dossier graag op de hoogte van de ontwikkelingen. Neem regelmatig een kijkje.

Visual brexit
Deal of no-deal: het wordt hoe dan ook een harde brexit
harde brexit Formeel had de Britse overheid tot 30 juni 2020 de tijd om uitstel aan te vragen voor de brexit. Dat hebben ze niet gedaan. Dat betekent dat we eind dit jaar in ieder geval een brexit krijgen. Maar, komt er nu wel of geen deal? Ik geef u graag een update, mét enkele tips voor uw onderneming.

Lees meer
Brexit: stand van zaken en belangrijke to do’s
brexit een feit - to do's Vrijdag 31 januari 2020 is de brexit een feit. Er is zelfs een speciale Brexit-munt geslagen om dit historische feit te vieren. Wilt u weten of u er echt helemaal klaar voor bent? En vraagt u zich nog steeds af: is er nog kans op een no-deal brexit? Ik geef u graag een update, zodat u weet waar u aan toe bent.

Lees meer
Onderbelichte brexit-kwesties mét tips voor uw bedrijf
Visual Brexit Update 4 november 2019 ‘Ondernemers, bereid u nu voor op een harde brexit’, leest u overal. Weet u niet waar te beginnen, vanwege de aanhoudende brexit-onzekerheid? Ik wijs u graag op een aantal onderbelichte kwesties, zodat u voor 31 januari 2020 uw zaken op orde hebt. 

Lees meer
Brexit: Vraag op tijd betaalde btw terug!
[Bijgewerkt op 28 maart 2019] Hebt u als ondernemer in 2018 in het Verenigd Koninkrijk btw betaald? Dan raden we aan om deze btw zo spoedig mogelijk terug te vragen. Dit kan via de Nederlandse Belastingdienst via ‘Teruggaaf van btw uit andere EU-landen’.

Lees meer
Neemt u goederen af uit het VK? Vraag een vergunning artikel 23 aan
Visual Brexit Ondernemers die regelmatig invoeren uit het Verenigd Koninkrijk hebben een brief van de Belastingdienst ontvangen. Hierin staat dat u wellicht in aanmerking komt voor de vergunning artikel 23. Deze vergunning maakt de invoer van goederen vanuit het VK makkelijker. Ik adviseer u: vraag deze vergunning zo snel mogelijk aan.

Lees meer
Gericht maatregelen treffen met behulp van de Brexit Impact Scan
Visual Brexit website De kans op een no-deal-brexit wordt steeds groter. 29 maart 2019 komt dichterbij. Voor ondernemers die zakendoen met het Verenigd Koninkrijk is nog veel onduidelijk. Met de Brexit Impact Scan krijgt u meer inzicht in de gevolgen van de brexit voor uw onderneming.

Lees meer
De brexit: dit zijn de zaken die u nú kunt regelen
brexit nu regelen Handelt u als Nederlandse ondernemer met het Verenigd Koninkrijk? Op 29 maart 2019 is het zover: de brexit. Het Verenigd Koninkrijk is dan geen lid meer van de EU. Heeft u nog geen voorbereidingen getroffen? Wees op tijd: acconavm vertelt u wat u nú kunt doen.

Lees meer
Brexit – welke gevolgen heeft dit voor uw organisatie?
Brexit Op 29 maart 2019 treedt het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Op dit moment is nog weinig bekend wat exact de gevolgen zullen zijn van deze uittreding. Zo is het nog onzeker of het een zogenaamde ‘harde’ Brexit wordt of dat er een overgangsperiode komt. Wat al wel duidelijk is dat een Brexit belangrijke gevolgen heeft voor ondernemers die zaken doen met het Verenigd Koninkrijk. Deze gevolgen gelden overigens ook voor  werknemers die werken in het Verenigd Koninkrijk. Wat

Lees meer<< terug naar overzicht