http://accountant

Dossier

Alle kennis over één specifiek onderwerp bij elkaar: nieuwe wetten, actuele thema's, belangrijke issues voor ondernemers, gebundeld per dossier.

Dossier

Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)
WAB De Wet Arbeidsmarkt in Balans, de WAB, is in aantocht. Aangezien de wet in januari 2020 ingaat, kan dat dit jaar al gevolgen voor uw onderneming hebben. Er komen diverse veranderingen aan, onder andere in de ketenregeling, de transitievergoeding en de werkwijze met oproepkrachten. Belangrijk om nu al rekening mee te houden.

Lees meer
De maatregelen van Prinsjesdag 2019
Prinsjesdag 2019, dinsdag 17 september presenteerde het kabinet haar plannen voor het komende jaar. Wordt het een warm bad of een koude douche voor ondernemers? Wij hebben de opvallendste aangekondigde (fiscale) maatregelen voor u op een rij gezet. Hebt u vragen? Vraag uw adviseur. Komende tijd zal blijken of de aangekondigde maatregelen daadwerkelijk een plaats in het Belastingplan 2020 krijgen.

Lees meer
Brexit
Visual brexit Uiterlijk op 31 oktober 2019 treedt het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Op dit moment is nog weinig bekend wat exact de gevolgen zullen zijn van deze uittreding. Wat wel duidelijk is dat een brexit belangrijke gevolgen heeft voor ondernemers in, én ondernemers die zaken doen met, het Verenigd Koninkrijk. We houden u via dit brexit-dossier graag op de hoogte van de ontwikkelingen. Neem regelmatig een kijkje.

Lees meer
Klimaat-klaar voor de toekomst
Dossier Klimaat-klaar Het klimaat verandert: de extremen in neerslag, hitte en droogte nemen toe. Bent u agrariër en wilt u zich voorbereiden op een toekomst waarin extreem weer vaker voorkomt? Maak uw bedrijf klimaat-klaar voor de toekomst!

Lees meer
Tips voor ontspannen ondernemen
Mogen wij de warme kraan voor u aanzetten? Graag geven wij u tips voor ontspannen ondernemen! Er kwam al een ijskoude douche, begin dit jaar, voor ondernemers die (excessief?) lenen van de bv en dit werd zeer recent gevolgd door een voorstel tot een radicale wijziging van box 3. Met onderstaande tips ziet u welke relevante ontwikkelingen er in 2019 nog meer spelen. We maken graag de vertaalslag wat dit in uw specifieke situatie betekent en welke keuzes u kunt

Lees meer
Kringlooplandbouw
Kringlooplandbouw Minister Schouten kiest voor een omslag naar kringlooplandbouw in 2030. Een eerlijke prijs voor de boer is daarbij een belangrijke voorwaarde. Maar wat betekent dit voor uw verdienmodel? En van welke subsidies en regelingen kunt u profiteren? acconavm verkent graag de kansen met u. Doe inspiratie op via dit kennisdossier.

Lees meer
Tips voor Ruimte om te ondernemen
Ruimte voor ondernemen U wilt méér ruimte voor ondernemen. Zodat uw onderneming het hele jaar door financieel gezond blijft. En dat uw hr en juridische zaken altijd in orde zijn. Volg dit dossier voor actuele adviezen, wet- en regelgeving en subsidiekansen. Met praktische tips van onze adviseurs, op élk moment van het jaar.

Lees meer
Belastingplan 2019
Nu het zoet (rood) Dinsdag 18 september is het zover: dan is het weer Prinsjesdag. Tijd voor de Miljoenennota. Wat zit er dit jaar in het koffertje van Wopke Hoekstra? De verwachtingen zijn hooggespannen. Krijgen ondernemers dit jaar het beloofde zoet? acconavm informeert én adviseert u in dit kennisdossier over de ontwikkelingen rond het Belastingplan 2019.

Lees meer
Van regeerakkoord naar invoering
regeerakkoord Het regeerakkoord is begin oktober 2017 bekend gemaakt. Er was op Prinsjesdag weinig nieuws te melden. Het nieuwe kabinet kan aan de slag. Veel voorgenomen maatregelen zullen pas per 2019 in kunnen gaan. Ze moeten omgezet worden in wetten en maatregelen en ook de Kamer zal er een stem in hebben. Toch is het prettig te weten welke kant het opgaat en wat de impact voor u zal zijn. acconavm informeert én adviseert u in dit kennisdossier van regeerakkoord naar

Lees meer
Agrarische bedrijfsoverdracht
Agrarische bedrijfsoverdracht is een proces van jaren. Er gaat veel aan vooraf en na de overdracht is het traject nog niet afgerond. Op tijd voorsorteren geeft rust en kan u (fiscaal) voordeel opleveren. De adviseurs van acconavm zijn u graag van dienst.

Lees meer
Fosfaatreductieplan 2017
fosfaatreductieplan In de laatste maanden van 2016 hebben een aantal sectorpartijen (LTO, NZO, NAJK, NMV, Nevedi en Rabobank) een plan uitgewerkt om de fosfaatproductie door de Nederlandse melkveehouderij in 2017 te verlagen. Deze productiebeperking is noodzakelijk omdat het fosfaatproductieplafond al meerdere jaren overschreden is. Wat houdt het fosfaatreductieplan in? En wat zijn de gevolgen voor uw bedrijf? De voorgestelde regelingen zullen op veel melkveebedrijven een aanzienlijk effect hebben. De strategie die u voor ogen had voor het jaar 2017 zal in

Lees meer
Pensioen in eigen beheer
pensioen De opbouw van het pensioen in eigen beheer is in de nabije toekomst niet meer mogelijk. Welke keuzes maakt u, welke consequenties heeft dat voor uw oude dag en voor uw bedrijf nu? Het overhevelen van uw pensioenpotje door gebruik te maken van de gunstige belastingregeling vraagt financiele ruimte in uw bedrijf. Overleg met uw adviseur wat voor u de beste keuzes zijn, voor uw bedrijf nu én uw pensioen in de toekomst.

Lees meer
Eindejaarstips 2016
Met de fiscale eindejaarstips 2016 van acconavm weet u precies wat u nog dit jaar kunt doen om fiscaal slim te ondernemen en ook waarmee u beter nog even kunt wachten. We hebben voor u een top 10 aan tips samengesteld.  De meest belangrijke tips voor dit moment. Klaar voor de eindsprint?

Lees meer
Van VAR naar DBA
VAR bijeenkomst In mei 2016 is de Wet DBA in werking getreden. De VAR is verdwenen. De Belastingdienst heeft voor opdrachtgevers en zzp’ers modelovereenkomsten voor diverse beroepen opgesteld. Opdrachtgever wordt medeverantwoordelijk gemaakt voor het al dan niet hoeven afdragen van loonbelasting. Wanneer is sprake van een arbeidsrelatie? Hoe werkt de praktijk? Wat zegt de modelovereenkomst?

Lees meer
Fosfaatrechten
fosfaatrechten Het fosfaatrechtenstelsel is beoogd in werking te treden op 1 januari 2018. Met de invoering van fosfaatrechten wordt voorkomen dat het nationale fosfaatproductieplafond wordt overschreden. We gaan een heel nieuw tijdperk tegemoet in agrarisch Nederland, zeker in de melkveehouderij. In dit dossier vindt u nieuws en achtergrondinformatie met betrekking tot de (invoering van) fosfaatrechten.

Lees meer
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief