Zonneparken op uw grond? Laat u adviseren

Ook dit jaar én komend jaar zet het kabinet in op een groener belastingstelsel. Zonneparken dragen daaraan bij. Overweegt u om met uw landbouwgrond hieraan deel te nemen? Zet dan de financiële voordelen af tegen de fiscale en bedrijfseconomische nadelen en laat u adviseren.

Uw landbouwgrond is voor projectontwikkelaars erg aantrekkelijk voor het plaatsen van zonneparken. De kans is groot dat u door hen wordt benaderd en dat u een optieovereenkomst aangeboden krijgt. Wij raden u aan deze goed te laten bekijken om te zien wat voor risico’s dit met zich meebrengt. Teken nooit de optieovereenkomst voordat u advies heeft gekregen.

Gevolgen voor belastingheffing

Met de overeenkomst geeft u de ontwikkelaar zogezegd een optie om op termijn een zonnepark te vestigen op uw land. Dit biedt u mooie financiële vooruitzichten. Tegelijkertijd heeft de optieovereenkomst ook belangrijke gevolgen voor de belastingheffing. In het ergste geval moet u direct afrekenen alsof uw onderneming is gestaakt. Dit treft u dan als een koude douche.

Juridische gevolgen

Naast fiscale gevolgen zijn er ook juridische gevolgen. Het is het niet altijd zo dat er een indexatie van de vergoeding is opgenomen in de overeenkomst. Dit is niet onbelangrijk, want 1.000 euro in 2019 is misschien wel meer waard dan 1.000 euro in 2039. Nog een voorbeeld: wie is verantwoordelijk voor het opruimen van het zonnepark? En mag u uw onderneming nog wel aan uw kinderen overdragen als de optieovereenkomst eenmaal is ondertekend?

Laat u adviseren

U leest het: de aanleg van een zonnepark brengt zowel voors als tegens met zich mee. Laat u goed adviseren door een van onze medewerkers en zeg niet direct ‘ja’ tegen een optieovereenkomst. acconavm ondersteunt u graag bij het nemen van een weloverwogen beslissing.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht