Wijzigingen mestwetgeving 2020 – Update

Wijzigingen mestwetgeving 2020 – Update

Mestwijzigingen update 2

Onlangs hebben we u geïnformeerd over een aantal aangekondigde wijzigingen in de mestwetgeving voor 2020. We hebben toen ook aangegeven dat de kans op aanpassingen groot is. Mede door de vele reacties is het nu duidelijk dat diverse aangekondigde wijzigingen (nog) niet doorgaan. Daarom geven we u graag een update.

Melkvee

Voor hoogproductieve koeien zouden extra productieklassen komen met hogere forfaits. Deze aanpassing is uitgesteld. Er komen wel klassen bij voor laagproductieve koeien. Actualisering van de andere forfaits zal sowieso pas plaatsvinden nadat het aantal rechten in Nederland onder het sectorplafond zit én na de actualisatie ook blijft.

Ook belangrijk is het dat de 12-maandentermijn voor afgemolken koeien niet doorgevoerd wordt. Koeien die u niet meer melkt, maar afmest, blijven dus meteen onder categorie 120 vallen.

Vleesvee

Bij diverse categorieën waren flinke verhogingen aangekondigd. Deze gaan nu niet door. Komend jaar zal de overheid samen met de vleesveesector gaan bekijken welke forfaits nu het beste aansluiten bij de praktijk.

De overige aangekondigde wijzigingen zijn nog steeds niet definitief. Er kunnen daarom nog altijd wijzigingen plaats vinden. Blijf de voortgang daarom goed in de gaten houden.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht