Vraag uw derogatievergunning uiterlijk 4 september aan!

derogatievergunning

Sinds 3 augustus jl. kunt u een derogatievergunning voor 2020 aanvragen bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO). De aanvraagperiode loopt nog tot en met 4 september 2020.

Met de derogatievergunning mogen agrariërs in 2020 meer stikstof uit dierlijke mest gebruiken op hun landbouwgrond. U mag op uw landbouwgrond 170 kilogram stikstof uit dierlijke mest per hectare per jaar gebruiken. Met een derogatievergunning is dat 230 of 250 kilogram.

Een derogatievergunning vraagt u aan via de RVO-pagina Derogatie. Op deze pagina vindt u ook alle voorwaarden voor het verkrijgen van de vergunning. We raden u aan om vooraf te controleren of aan deze voorwaarden kunt voldoen.

Nieuwe voorwaarde

Voor 2020 is één aanvullende voorwaarde toegevoegd aan de vergunningsaanvraag. Voor gebruikers van een sleepvoetbemester op klei- of veengrond is het niet toegestaan om mest uit te rijden als de buitentemperatuur 20 graden Celsius of hoger is.

Langere aanvraagperiode

Vanwege de openstelling in de zomer, is de aanvraagperiode een week langer dan in eerdere jaren.

Bemestingsplan maken

Een voorwaarde voor derogatie is het opstellen van een bemestingsplan. U heeft hiervoor een analyserapport nodig van de bemonstering van uw landbouwgrond. Dit grondmonster mag op 4 september 2020 niet ouder zijn dan vijf jaar (dus 4 september 2015).

Wij helpen u graag verder

Hebt u vragen over derogatie, de voorwaarden, een bemestingsplan of wenst u hulp bij de vergunningsaanvraag voor derogatie? Wij helpen u graag. Neem contact op met uw acconavm adviseur of maak gebruik van onderstaand adviesformulier.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht