http://coronadossier

Vaststelling tegemoetkoming sierteelt en onderdelen van de voedingstuinbouw

tegemoetkoming sierteelt

Hebt u een Tegemoetkoming sierteelt en onderdelen van voedingstuinbouw aangevraagd? Dan kunt u tot en met 30 november 2020 de vaststelling van uw (definitieve) tegemoetkoming aanvragen. Lees welke bewijsstukken u daarvoor nodig hebt.

Tussen 25.000 en 125.000 euro

Hebt u tegemoetkoming aangevraagd voor een bedrag tussen de 25.000 en 125.000 euro? Dan hebt u een derdenverklaring nodig voor uw aanvraag. Dat is een verklaring van een externe deskundige. Dit kan uw accountant of adviseur voor u verzorgen, maar ook een brancheorganisatie.

Uiteraard is het prettig als de deskundige uw bedrijf al goed kent. Vraagt u uw acconavm adviseur om de derdenverklaring in orde te maken? Dan bekijken wij uw aanvraag en beoordelen we of alle gegevens eerlijk onderbouwd zijn. Dit leggen we vervolgens vast in de verklaring. Een voorbeeld van zo’n verklaring vindt u op mijn.rvo.nl.
Hebt u uw vaststelling al aangevraagd? Dan maakt u uw aanvraag compleet door de derdenverklaring bij te voegen.

Kostenbesparingen

In een derdenverklaring wordt vastgelegd of u aan de voorwaarden voor kostenbesparing voldoet. Zo moet de kostenbesparing door de coronacrisis opgegeven zijn en ontleend aan uw administratie. Verder moet het gaan om kosten die samenhangen met de variabele bedrijfskosten voor productie.

De kostenbesparingen die u mee mag tellen zijn de variabele kosten die u minder had. Denk aan:

  • kosten voor uitzendkrachten
  • energiekosten
  • inkoopkosten voor de teelt of de productie
  • extra kosten, bijvoorbeeld voor bewatering, bemesting, ongediertebestrijding en de groeibodem
  • kosten voor vervoer naar veilingen en afnemers

Deze kosten tellen niet mee:

  • bedrijfskosten, bijvoorbeeld voor uw administratie en opslag
  • kosten voor uw locatie, bijvoorbeeld voor onderhoud

Boven 125.000 euro

Hebt u een tegemoetkoming aangevraagd boven de 125.000 euro? Dan hebt u een accountantsverklaring nodig óf een rapport van feitelijke bevindingen. Hoeft u uw jaarrekeningen niet verplicht te laten controleren, dan levert u een accountantsverklaring aan. Bent u wél controleplichtig, dan hebt u een rapport van feitelijke bevindingen nodig.
In deze documenten stelt de accountant vast dat aan alle voorwaarden voor de tegemoetkoming is voldaan. Het formulier waarmee u de verklaring of het rapport van feitelijke bevindingen opstelt, vindt u op de website van de RVO.

Wij staan u bij

Hebt u vragen over de vaststelling van de Tegemoetkoming sierteelt en onderdelen van de voedingstuinbouw? Of wilt u hulp bij uw aanvraag? Neem contact op met uw acconavm adviseur of een kantoor bij u in de buurt.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht