http://Aardappeldemodag%20banner-01

Vaststelling Tegemoetkoming frietaardappeltelers tot 25.000 euro

vaststelling tegemoetkoming frietaardappeltelers

Teelt u frietaardappelen? En heeft u een tegemoetkoming aangevraagd via de Regeling tegemoetkoming land- en tuinbouwondernemers COVID-19? Let op: de aanvraag dient nog vastgesteld te worden, uiterlijk 30 november 2020. Wat betekent dit voor u en wat heeft u hiervoor nodig?

Vaststelling aanvragen

Na uw aanvraag vraagt u de definitieve tegemoetkoming (vaststelling) aan. Dit kan van 13 juli tot en met 30 november 2020. Betreft de tegemoetkoming een bedrag onder de 25.000 euro? We leggen hieronder uit hoe u de vaststelling kunt regelen. Heeft u voor 25.000 euro of meer tegemoetkoming aangevraagd? Lees dan hier verder.

Uw aanvraag voorbereiden

Om de definitieve tegemoetkoming (vaststelling) aan te vragen heeft u nodig:

 • Een inlog met eHerkenning niveau 1 of hoger.
 • Het KVK-nummer van uw bedrijf.
 • Informatie over de hoeveelheid aardappelen (in kilogrammen) die u niet kon leveren aan de verwerkende industrie. Mogelijk kon u uw aardappelen wel een andere bestemming geven, zoals veevoer. Dat heeft geen invloed op uw tegemoetkoming.
 • Informatie over andere financiële steun die u ontvangt en eventueel verminderde kosten door het coronavirus.
 • Andere bewijsstukken die u als bijlage meestuurt.

Bijlagen

Bij de vaststelling stuurt u de bijlagen mee die voor uw situatie gelden. In het geval van een tegemoetkoming tot 25.000 euro gaat het om de volgende gegevens:

 • Documenten waaruit blijkt hoeveel frietaardappelen u niet leverde. Dit zijn (CMR-)vrachtbrieven, weegbonnen en facturen. CMR staat voor Conventie voor het Internationaal Vervoer van Zaken over de Weg. Het gaat om levering aan:
  • de voedingsindustrie die consumptieaardappelen verwerkt tot diepgevroren en/of koelverse aardappelproducten
  • groothandel (in kleinverpakking)
  • detailhandel (in kleinverpakking)
 • Een certificaat dat laat zien dat het gaat om de oogst consumptieaardappelen van 2019 in Nederland. Het gaat om een VVA-certificaat, VVAK-certificaat of GLOBAL G.A.P.-certificaat. Of het Perceelsfiche dat u heeft van CKCert CVBA in België.
 • U stuurt ook een verklaring mee waarin u aangeeft dat u zich aan de regels houdt en de aanvraag naar waarheid heeft ingevuld.

Taxatierapport bij voeren aan eigen vee of leveren met eigen vervoer

U stuurt ook een taxatierapport van een taxateur mee als:

 • u aardappelen heeft gevoerd aan uw eigen vee.
 • met eigen vervoer uw aardappelen als veevoeder leverde aan een veehouder in de buurt. Voor deze leveringen stuurt u ook een overeenkomst mee die beide partijen hebben ondertekend.

Vaststelling aanvragen

 1. Via mijn.rvo.nl gaat u naar ‘Tegemoetkoming fritesaardapeltelers’. Klik onder ‘Direct regelen’ op ‘Aanvragen’ en log in. Onder ‘Nog door u te doen’ in ‘Mijn overzicht’ staat een verplichte taak voor u klaar. U klikt op ‘Uitvoeren’ en komt in het formulier waarmee u de vaststelling aanvraagt.
 2. Beantwoord alle vragen in het formulier. U geeft bijvoorbeeld aan:
 • hoeveel kilogram aardappelen u niet heeft kunnen leveren aan de daar genoemde bestemmingen.
 • of u een vergoeding krijgt omdat de verwerker een contract opzegt en de hoogte van deze vergoeding.
 1. Voeg de bewijsstukken toe waar om gevraagd wordt.
 2. Onderteken uw verklaringen.

Na uw aanvraag

U hebt al een voorschot ontvangen. Dit is 30 procent van de tegemoetkoming. Uiterlijk 30 november 2020 vraagt u de definitieve tegemoetkoming (vaststelling) aan. U krijgt de rest van het bedrag binnen acht weken nadat RVO de complete vaststellingsaanvraag met bewijsstukken heeft ontvangen. Deze termijn kan langer worden als uw aanvraag niet compleet is en moet worden aangevuld. Daarover ontvangt u dan bericht.

Vragen

Heeft u vragen over de vaststelling van de Tegemoetkoming fritesaardappeltelers? Of heeft u behoefte aan ondersteuning bij het invullen van de aanvraag? Neem contact op met uw acconavm adviseur of een kantoor bij u in de buurt.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
 • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht