http://Aardappeldemodag%20banner-01

Vaststelling tegemoetkoming frietaardappeltelers vanaf 25.000 euro

tegemoetkoming frietaardappeltelers

Hebt u een Tegemoetkoming fritesaardappeltelers aangevraagd? Dan hebt u tot en met 30 november 2020 om de vaststelling van uw (definitieve) tegemoetkoming aan te vragen. Welke bewijsstukken u daarvoor meestuurt hangt af van de hoogte van uw tegemoetkoming.

Bijlage tegemoetkoming lager dan 25.000 euro

Betreft de tegemoetkoming een bedrag onder de 25.000 euro? Lees dan hier meer over de tegemoetkoming lager dan 25.000 euro.

Bijlage tegemoetkoming tussen 25.000 en 125.000 euro

Hebt u voor een bedrag tussen de 25.000 en 125.000 euro tegemoetkoming aangevraagd? U stuurt dan een derdenverklaring mee met uw vaststellingsaanvraag. Dat is een verklaring van een externe deskundige op het gebied van financiële administratie of dienstverlening.

Dit kan zijn:
een accountant
een boekhoud- of administratiekantoor
een belastingdeskundige of -advieskantoor
een brancheorganisatie
In alle gevallen is het prettig als de deskundige uw bedrijf al kent. Daarom kunt u aan uw acconavm adviseur vragen om deze derdenverklaring voor u te verzorgen.

Wij bekijken dan uw aanvraag en we beoordelen en leggen vast dat alle gegevens geloofwaardig zijn en dat er geen redenen zijn om daaraan te twijfelen. De deskundige gebruikt een formulier om de verklaring op te stellen. Een voorbeeld van dit formulier staat op mijn.rvo.nl.

Heeft u uw vaststelling al aangevraagd? Dan vult u deze aan met de derdenverklaring om uw aanvraag compleet te maken.

Bij het opstellen van een dergelijke verklaring moet de deskundige vaststellen dat er aan de volgende bepalingen is voldaan:
De kostenbesparing als gevolg van COVID-19 is opgegeven en ontleend aan de administratie van de aanvrager en betreft de met de productie samenhangende variabele bedrijfskosten.
De ontvangen compensatie voor de ontbinding van het contract met de aardappelverwerkende industrie moet op de tegemoetkoming in mindering worden gebracht.

Kostenbesparingen
De kostenbesparingen die u mee mag tellen zijn de variabele kosten die u minder had. Dit zijn bijvoorbeeld:
kosten voor uitzendkrachten
energiekosten
inkoopkosten voor de teelt of de productie
extra kosten, bijvoorbeeld voor bewatering, bemesting, ongediertebestrijding en de groeibodem
kosten voor vervoer naar veilingen en afnemers

Deze kosten tellen niet mee
kosten voor uw locatie, bijvoorbeeld voor onderhoud
bedrijfskosten, bijvoorbeeld voor uw administratie en opslag

Bijlage tegemoetkoming hoger dan 125.000 euro

Heeft u een tegemoetkoming aangevraagd die hoger is dan 125.000 euro? Dan hebt u een verklaring van uw accountant nodig of een rapport van feitelijke bevindingen. U levert de verklaring aan als u niet controleplichtig bent, dus als u uw jaarrekeningen niet hoeft te laten controleren. Bent u wél controleplichtig, dan stuurt u een rapport van feitelijke bevindingen mee.

In deze verklaringen stelt de accountant vast dat aan alle voorwaarden voor de tegemoetkoming is voldaan. Het formulier waarmee u de verklaring of het rapport van feitelijke bevindingen opstelt, vindt u op de website van de RVO.

Vragen

Hebt u vragen over de vaststelling van de Tegemoetkoming fritesaardappeltelers of wilt u ondersteuning bij het invullen van de aanvraag? Neem contact op met uw acconavm adviseur of kijk op de contactpagina voor een acconavm kantoor bij u in de buurt. Wij helpen u graag door het opstellen van uw derdenverklaring of accountantsverklaring.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht