Van Veldhoven Fruit gaat jaarlijks met vertrouwen het plukseizoen in

Van Veldhoven Fruit 572-300

Bij Van Veldhoven Fruit maken ze ieder jaar gebruik van seizoenskrachten. Het regelen van alle benodigde contracten en formaliteiten is ieder jaar een flinke klus. Hoe bereidt het bedrijf zich voor op een bezoek van de arbeidsinspectie? Ondernemer Guido van Veldhoven geeft een kijkje achter de schermen.

Over het bedrijf

Het bedrijf Van Veldhoven Fruit ligt in Meeteren, de Betuwe. Hier telen zij appels en peren op 28 hectare grond. In 2020 kregen ze onverwachts bezoek van de arbeidsinspectie. Mede dankzij ondersteuning van acconavm was Guido perfect voorbereid.

Guido van Veldhoven: “Samen met mijn acconavm accountant kijk ik aan het begin van het jaar waar we staan en of o.a. de contracten nog up-to-date zijn.”

Complexe vraagstukken en fiscaal advies

In onderstaande video blikt Guido samen met zijn adviseur terug op het moment dat de arbeidsinspectie ineens op de stoep stond. Guido: “Dan willen ze ineens weten waar je personeel is en willen ze met hen in gesprek. Met acconavm kijk ik in het begin van het jaar altijd of de salarissen, contracten en de zorgverzekeringen up-to-date zijn. Zo ga ik met vertrouwen het plukseizoen én de inspectie tegemoet.”

Blijf up-to-date

Werkt u ook met seizoenskrachten? Dan krijgt u te maken met complexe wet- en regelgeving en een eventuele arbeidsinspectie. Wilt u zich net als Van Veldhoven Fruit hierop gedegen voorbereiden? Neem contact op met uw acconavm adviseur of een kantoor bij u in de buurt.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht