Uitstel van belastingbetaling verlengd tot 1 juli 2021

uitstel belasting betalen

Hebt u nog geen uitstel van belastingbetaling aangevraagd, maar wilt u dit wel gaan doen? Dan is er goed nieuws: de regeling is nogmaals met drie maanden verlengd, waardoor u nog tot 1 juli 2021 uitstel kunt aanvragen. Lees wat dit betekent én hoe u uitstel aanvraagt.

Over de verlenging

Oorspronkelijk kon u tot 1 april 2021 gebruikmaken van uitstel van belastingbetaling. Nu is die termijn opnieuw verlengd en wel tot 1 juli 2021. Ondernemers die al eerder gebruikmaakten van deze regeling, kunnen verlenging aanvragen.

Hebt u betalingsproblemen en nog niet eerder uitstel van belastingbetaling aangevraagd? Dan kunt u dat nu nog doen tot 1 juli 2021.
Vanaf 1 oktober 2021 begint u dan met het aflossen van uw belastingschuld.
Tip: Blijf op tijd aangifte doen, dat verandert niet!

Hoe aanvragen?

Bij een belastingschuld lager dan 20.000 euro volstaat een schriftelijk verzoek bij de Belastingdienst. Is uw schuld hoger dan 20.000 euro? Dan heeft de Belastingdienst een derdenverklaring nodig. Deze verklaring kan een acconavm adviseur voor u in orde maken. Met een derdenverklaring maakt u aannemelijk dat de financiële problemen daadwerkelijk zijn ontstaan door de coronacrisis.

Voorwaarden

Als u langer dan drie maanden belastinguitstel krijgt, dan moet u uw kaspositie verbeteren. Daarom zijn er twee extra voorwaarden:

  • U mag geen bonussen of dividend uitkeren.
  • U mag geen eigen aandelen inkopen.

Terugbetalen

Maakt u gebruik van uitstel van belastingbetaling, dan moet u uiterlijk op 1 oktober 2021 beginnen met aflossen. Hiervoor krijgt u drie jaar de tijd, dus tot 1 oktober 2024. U krijgt vóór 1 oktober 2021 een brief van de Belastingdienst met een voorstel voor een betalingsregeling voor de belastingschuld die u hebt opgebouwd tijdens het verleende uitstel.

De invorderingsrente blijft tot het einde van 2021 staan op 0,01 procent. Krijgt u nieuwe betalingsverplichtingen die ontstaan na 1 januari 2021? Dan is er geen uitstel meer mogelijk.

Meer weten?

Hebt u een derdenverklaring nodig voor uw aanvraag voor uitstel van belastingbetaling? Of wilt u advies bij het aanvragen van belastinguitstel? Neem dan contact op met uw acconavm adviseur of een kantoor bij u in de buurt. Een accountant maakt deze verklaring graag zo snel mogelijk voor u in orde, zodat u op tijd de aanvraag kunt doen.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht