Tijdelijk geen overdrachten van fosfaat- en productierechten mogelijk

Tijdelijk geen overdracht mogelijk

Bent u van plan uw productierechten van varkens of pluimvee over te dragen? Of uw fosfaatrechten van melkvee? Denk eraan dat u binnenkort een aantal weken geen meldingen kunt doen. De Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO) vernieuwt namelijk de formulieren en systemen die voor de overdracht nodig zijn.

Update formulieren en systemen

Dit betekent dat u van 18 september tot en met 5 oktober geen mogelijkheid hebt om de overdracht van fosfaatrechten te melden, te ondertekenen of in te trekken. Voor varkens- en pluimveerechten geldt een pauze van 11 september tot en met 5 oktober. Stuurt u toch een formulier voor productierechten in? Dan behandelt de RVO deze na 5 oktober.

Rond niet afgeronde overdrachten snel af

Let op! Heeft u digitaal melding gedaan van overdrachten en hebben nog niet alle partijen ondertekend? De RVO ziet deze overdrachten als niet afgerond. Deze overdrachten vervallen dan ook wanneer de formulieren zijn aangepast. Zorg er daarom voor dat alle partijen uiterlijk 10 september de overdrachten van varkens- en pluimveerechten ondertekenen. Voor fosfaatrechten heeft u hier tot en met 17 september de tijd voor. De RVO neemt contact met u op als uw niet afgeronde overdrachten dreigen te vervallen.

Informeer bij uw accountmanager

acconavm helpt u bij het melden of ondertekenen van de overdracht. Wilt u weten of u voldoende fosfaatrechten heeft, of heeft u ze juist over? Bent u van plan fosfaatrechten aan te kopen of te verkopen? Bespreek dit met uw accountmanager.

Reken samen de financiële en de mogelijke fiscale gevolgen door. Bepaal uw strategie voor het aantal aan te houden dieren en (het moment van) de aan- of verkoop van fosfaatrechten. Wij helpen u graag. Neem contact op met uw acconavm adviseur of maak gebruik van onderstaand formulier.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht