http://coronadossier

Tegemoetkoming vaste lasten (TVL) ook voor agrosector

TVL agrosector

Verwacht u een omzetverlies van 30 procent of meer in het vierde kwartaal van 2020, dan kunt u gebruikmaken van een tegemoetkoming in de vaste lasten. De TVL staat in het vierde kwartaal ook open voor ondernemers in de agrosector die last hebben van de coronacrisis en hun vaste lasten moeilijk kunnen betalen. Aanvragen is mogelijk sinds 25 november 2020 bij de RVO.

Hulp bij de aanvraag

Uw acconavm adviseur kan voor u berekenen of een aanvraag zinvol is. Als de definitieve omzet bekend is, moet u een eindafrekening indienen. De aanvraag kunt u doen bij de RVO. Als u een ketenmachtiging heeft afgegeven dan kan uw acconavm adviseur dit voor u aanvragen.

Voor het vierde kwartaal 2020 zijn dit de voorwaarden voor TVL:

  • Maximaal 250 medewerkers in dienst en staat sinds 15 maart 2020 ingeschreven in het Handelsregister van de KVK.
  • Meer dan 30 procent omzetverlies.
  • Minimaal één ander vestigingsadres dan uw privéadres of de vestiging staat los van de privéwoning en heeft een eigen opgang of toegang. Is dat laatste het geval, dan moet u bij uw aanvraag bewijs meesturen dat de vestiging los staat van de privéwoning en een eigen opgang of toegang heeft.
  • Voor de TVL voor de periode oktober tot en met december 2020 geldt nog de grens van minimaal 30 procent omzetverlies. Daarna gaat de grens van het omzetverlies in stappen omhoog.
  • De vaste lasten zijn minimaal 3.000 euro per drie maanden, volgens het percentage vaste lasten dat bij de SBI-code van de ondernemer hoort.
  • De subsidie bedraagt minimaal 750 euro en maximaal 90.000 euro.

De TVL sluit aan bij kwartaalaangiften van de btw. De bedrijfstoeslagrechten vallen buiten de omzetdaling. Deze worden namelijk niet in een btw-aangifte aangegeven.

Wij staan u bij

Hebt u hulp nodig bij uw aanvraag voor de tegemoetkoming vaste lasten en/of ketenmachtiging? Neem contact op met uw acconavm adviseur of een kantoor bij u in de buurt. Bij acconavm is een speciaal team samengesteld dat zich volledig vastbijt in coronagerelateerde vraagstukken. In ons online dossier ‘Ondernemen in coronatijd’ delen zij tips en adviezen om uw veerkracht te versterken.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht