Subsidieregeling SDE najaarsronde 2018

SDE - najaarsronde 2018

Van 2 oktober 09:00 uur tot en met 8 november 17:00 uur wordt de najaarsronde van de  subsidieregeling SDE+ geopend ter stimulering van productie van duurzame energie. De regeling is bestemd voor bedrijven en non-profitinstellingen. De SDE-regeling wordt opengesteld voor de productie van:

 • hernieuwbare elektriciteit;
 • hernieuwbaar gas;
 • hernieuwbare warmte;
 • of een combinatie van hernieuwbare warmte en elektriciteit (WKK).

De regeling is bestemd voor energie die wordt opgewekt met behulp van:

 • Biomassa: voor onder andere vergisting, thermische conversie en biomassaketel > 0,5 MWth.
 • Geothermie: voor aardwarmte van minimaal 500 meter diepte, voor aardwarmte van minimaal 3.500 meter diepte, voor ombouw van eventuele bestaande olie- en/of gasputten en uitbreiding van productie-installatie met tenminste één aanvullende put van minimaal 500 meter diepte.
 • Water: voor nieuwe of renovatie van bestaande waterkrachtcentrales met een verval van >50 cm en nieuwe waterkrachtinstallaties met een verval <50 cm en osmose.
 • Wind: voor windturbines op land, windturbines in een meer en windturbines op primaire waterkeringen.
 • Zon: voor opwekking elektriciteit met installatie >15 kWp en elektriciteitsaansluiting op het net van meer dan 3*80A. Voor zonthermie is een minimale vermogenseis van >140 kW van toepassing.

Eigen verbruik

Voor zonnepanelen (Zon-PV) zijn in 2018 verschillende basisenergieprijzen en correctiebedragen gepubliceerd voor netlevering en niet-netlevering (eigen verbruik). Omdat een groter financieel voordeel behaald kan worden als opgewekte elektriciteit zelf gebruikt wordt, geldt hiervoor een hoger correctiebedrag. In de subsidieaanvraag dient aangegeven te worden wat het verwachte eigen verbruik gaat zijn.

Subsidiebedrag

De SDE-subsidie bestaat uit een basisbedrag per opgewekte eenheid energie (kWh). Op het basisbedrag wordt een correctiebedrag per eenheid energie in mindering gebracht. Het correctiebedrag is gebaseerd op de daadwerkelijke energieprijs en wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld (voorlopig en definitief).

De SDE-regeling wordt in het najaar van 2018 in drie fasen opengesteld. Het totale subsidiebudget bedraagt 6 miljard euro. Indien na de eerste fase budget resteert, volgt openstelling van de tweede fase. Indien het budget in de eerste fase is overschreden volgt er echter geen openstelling van de tweede fase.

Overzicht openstellingsfases SDE+

Fase 1 Fase 2 Fase 3
Vanaf 2 okt. 9.00u. Vanaf 15 okt. 17.00u. Vanaf 29 okt. 17.00u t/m 8 nov. 17.00u.

 

Contact

De regeling is te complex om per investeringscategorie een uitgebreide omschrijving te vermelden van de subsidiebedragen. Indien u investeringsplannen hebt in apparatuur voor opwekking van duurzame energie en u wilt weten of u in aanmerking komt voor de SDE-regeling, kunt u contact opnemen met uw adviseur van acconavm of maak gebruik van onderstaand adviesformulier.

Wilt u deze informatie als pdf ontvangen? Download dan hieronder de whitepaper en ontvang deze in uw mailbox.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Subsidieregeling SDE – najaarsronde 2018 whitepaper - augustus 2018.pdf
 • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
 • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht