Subsidieregeling Jonge landbouwers 2017

Subsidieregeling Jonge landbouwers 2017

Van 4 december 2017 tot en met 15 januari 2018 wordt de subsidieregeling Jonge landbouwers opengesteld. Wat houdt deze regeling in, wat zijn de voorwaarden en hoe vraagt u de subsidie aan? Wij informeren u graag.

Doel

Het doel van de regeling is om jonge landbouwers te stimuleren om duurzaam te investeren in hun bedrijf middels de aanschaf van moderne installaties en machines, waarmee de jonge landbouwer een eventuele achterstand kan inlopen.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling Jonge landbouwers dient aan een aantal voorwaarden te worden voldaan. De voorwaarden van deze openstelling verschillen weinig ten opzichte van eerdere openstellingen. De aanvrager is bij het indienen van de aanvraag niet ouder dan 40 jaar. Daarnaast dient de jonge landbouwer onder andere bedrijfshoofd te zijn van een landbouwbedrijf en blokkerende zeggenschap te hebben.

Omschrijving investeringen

De investering moet overeenkomen met de categorieën die voor deze subsidie in aanmerking komen. De subsidie Jonge landbouwers is een investeringsregeling. Het is dus niet nodig dat meerdere investeringen bij elkaar horen binnen een project Een aanvraag kan maximaal betrekking hebben op drie investeringscategorieën. De lijst is met zeven investeringen uitgebreid.

Subsidiebedrag

De subsidie bedraagt 30% van het investeringsbedrag. De subsidie is maximaal € 20.000 en moet minimaal € 10.000 bedragen om voor deze regeling in aanmerking te komen. U kunt tot drie investeringen combineren om aan het minimumbedrag aan subsidie te komen. De berekening van het subsidiebedrag bij een samenwerking is mogelijk op twee manieren, namelijk op basis van een verlaging per niet-jonge landbouwer als bedrijfshoofd of op basis van de verdeling van het eigen vermogen van de onderneming.

De regeling wordt per provincie gepubliceerd en uitgevoerd. Elke provincie publiceert inhoudelijk dezelfde regeling en openstellingsbesluit. Het subsidieplafond en de lijst met subsidiabele investeringscategorieën kan per provincie verschillen.

Na indiening van de aanvraag

Per investeringscategorie is er een vaste puntenscore. Deze is vastgesteld op basis van de vermeende effectieve duurzaamheid van de investering.

Whitepaper Subsidieregeling Jonge landbouwers 2017

In de whitepaper Subsidieregeling Jonge landbouwers 2017 gaan we uitgebreider in op de voorwaarden, lichten we de berekening van het subsidiebedrag toe en staat de uitgebreide investeringslijst overzichtelijk weergegeven. Vraag de whitepaper nu kosteloos aan via onderstaande button.

Ondersteuning bij uw aanvraag

Voor nadere informatie of ondersteuning bij het indienen van subsidieaanvragen, kunt u contact opnemen met een uw adviseurs van acconavm. Uw adviseur kan u ook helpen bij de keuze voor investeringscategorieën en controleren of de betreffende investering ook in uw provincie subsidiabel is. Indien er belangstelling is voor deze regeling is het zaak om spoedig met de voorbereiding te starten, zodat u voor uw bedrijfssituatie een weloverwogen besluit kunt nemen. Neem contact op met uw adviseur of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

Boerenbusiness heeft de openstelling per provincie en het bijbehorende budget voor u in een overzicht gezet.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Subsidieregeling Jonge landbouwers 2017 whitepaper - december 2017.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht