Subsidieregeling Investeringen in energie glastuinbouw 2017

glastuinbouw

Hebt u een glastuinbouwbedrijf en wilt u investeren in energiebesparende maatregelen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de subsidie voor investeringen in energie-efficiëntie en hernieuwbare energie (EHG). De openstellingsperiode loopt van 15 augustus tot en met 15 september 2017.

Het maximale subsidiepercentage bedraagt 25% van de aanschafkosten (excl. btw), met voor een aantal investeringen een maximum subsidiebedrag. Het subsidiebedrag per aanvraag is minimaal €5.000. Er is een budget beschikbaar gesteld van €6 miljoen. Indien dit budget wordt overschreden zal er een loting plaatsvinden van de aanvragen die vanaf die dag binnenkomen.

U kunt subsidie ontvangen voor onderstaande energiebesparende investeringen:

  • een tweede energiescherm, maximaal €50.000;
  • aansluiting op een warmtenetwerk of –cluster, maximaal €150.000;
  • aansluiting op een biogas- of koolstofdioxidennetwerk of –cluster, maximaal € 50.000;
  • een luchtbehandelingssysteem waarmee energiezuinig kaslucht wordt ontvochtigd, maximaal €187.500.

Indien er in een tweede energiescherm wordt geïnvesteerd gelden tevens de volgende voorwaarden. Er moet een eerste energiescherm aanwezig zijn en daarnaast dient het gasverbruik maximaal 20 m3 aardgasequivalent per m2 per jaar te bedragen.

Aanvragen met een afgesloten koopovereenkomst

U dient voor de aanvraag, maar na publicatie van de subsidieregeling (10 juli 2017), een overeenkomst gesloten te hebben met de leverancier. In deze overeenkomst is een ontbindende voorwaarde opgenomen voor het geval dat de subsidie niet wordt toegekend.

Realisatie investering

De aanvragen worden behandeld op basis van volgorde van binnenkomst. Binnen acht weken na de aanvraag ontvangt u een beslissing. Vanaf dat moment hebt u 2,5 jaar de tijd om de investering te realiseren. Binnen deze realisatietijd is het onder voorwaarden nog mogelijk om wijzigingen aan te brengen. Het wisselen van leverancier of machines is toegestaan, mits deze passen binnen uw oorspronkelijke subsidieaanvraag.

Vaststelling aanvragen

Aan het einde van het traject vraagt u, bij subsidiebedragen hoger dan € 25.000, vaststelling aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dan wordt bekeken of de gestelde doelen zijn gehaald en wordt de subsidie uitgekeerd.

Kunnen wij u ondersteunen?

Voor inhoudelijke en specifieke vragen of ondersteuning bij het indienen van een aanvraag kunt u contact opnemen met de adviseurs van acconavm. Maak hiervoor gebruik van onderstaand contactformulier.

Wilt u bovenstaande tekst als pdf ontvangen? Download dan hieronder de whitepaper en ontvang deze gratis in uw mailbox.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Subsidieregeling Investeringen in energie glastuinbouw 2017 - whitepaper augustus 2017.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht