Subsidie jonge landbouwers 2018: interessant voor u?

jonge landbouwers 2018

Op 3 december jl. is de POP3-subsidie Jonge landbouwers opengesteld. Met deze regeling kunnen jonge landbouwers subsidie ontvangen voor investeringsprojecten. Ontdek of deze subsidie voor u interessant is én wat de voorwaarden zijn.

Wat is de subsidie Jonge landbouwers?

Met de subsidie Jonge landbouwers stimuleert en ondersteunt de overheid jonge landbouwers tot en met 40 jaar. Elke onderneming met een jonge landbouwer kan in aanmerking komen. De tegemoetkoming is 30% van de subsidiabele kosten.

Oók in overgangsfase

Niet alleen ondernemers van een eenmanszaak kunnen profiteren van deze regeling. Ook als u in een overgangsfase zit, bijvoorbeeld als u een maatschap heeft met uw ouders. Het subsidiepercentage valt dan wel lager uit dan 30%.

Proefmaatschappen

Ondernemers die in een proefmaatschap zitten, konden voorheen niet van deze subsidieregeling gebruikmaken. Dit jaar komt er wellicht iets meer ruimte voor ondernemers met een proefmaatschap voor onbepaalde tijd. Binnenkort publiceert de RVO hierover meer.

Investeringslijst volgt

Binnenkort wordt de investeringslijst opengesteld. Deze lijst is gezamenlijk samengesteld door de provincies en biedt een overzicht van de categorieën waarvoor u subsidie kunt aanvragen. De provincies afzonderlijk besluiten om bepaalde categorieën niet open te stellen.

Tips bij uw subsidieaanvraag

Bent u van plan om gebruik te maken van de subsidie Jonge landbouwers? Enkele tips:

Tip 1
Ga niet investeren omdat u een subsidie kunt ontvangen. Bepaal eerst voor uzelf welke investering past bij uw huidige situatie, strategie en toekomstvisie.

Tip 2
Kijk vervolgens of uw beoogde investering valt onder een categorie in de lijst. Is dit niet het geval? Onderzoek of u kunt afwijken met uw investeringsplan, zodat u wél in aanmerking komt.

Tip 3
Weeg de extra kosten af tegen het subsidiebedrag. Welke invloed heeft deze investering op uw liquiditeit? U ontvangt de subsidie pas nadat de volledige investering is gedaan.  Dat proces kan wel maanden duren.

Tip 4
Kijk ook naar alternatieve investeringen. Soms is investeren in iets nieuws mét subsidie duurder dan een tweedehands oplossing.

Up-to-date

U ziet: een nieuwe investering vraagt om een doordachte aanpak. Het moet in het totaalplaatje van uw onderneming passen. Daarbij is het belangrijk om goed up-to-date te blijven van (aankomende) subsidies en fiscale regelingen.

Meer weten

Uw aanvraag moet uiterlijk op 8 februari 2019 om 17.00 uur bij RVO binnen zijn. Benieuwd of de POP3-subsidie Jonge landbouwers interessant voor u is? En wilt u weten of u aan alle voorwaarden kunt voldoen? Neem contact op met uw adviseur of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht