Mestverwerking Varkens

Mestverwerkingsplicht varkens

Nederland kampt met een fosfaatoverschot. Op 1 januari 2014 is de mestverwerkingsplicht ingevoerd om dit fosfaatoverschot te verminderen. De mestverwerkingsplicht heeft als consequentie dat op een groot aantal varkensbedrijven mest verwerkt dient te worden.

Dit betekent voor u als varkenshouder dat u een gedeelte van het verschil tussen uw mestproductie en plaatsingsruimte moet verwerken.

Door de mestverwerkingsplicht zit u mogelijk met vragen als:

  • Hoeveel kilogram fosfaat of kuubs moet u verwerken?
  • Wat zijn de kosten hiervan?

Het antwoord op deze vragen krijgt u door het invullen van de praktische rekentool voor varkenshouderijen: Rekentool Mestverwerking Varkens.

Whitepaper Rekentool Mestverwerking Varkens

Meer over de rekentool Mestverwerking varkens leest u in de whitepaper Rekentool Mestverwerking Varkens. Download de whitepaper kosteloos via onderstaande button.

Advies

Wilt u meer inzicht in de financiële positie van uw bedrijf of bedrijfsontwikkelingsmogelijkheden, neem dan contact op met een adviseur van acconavm adviseurs en accountants. U kunt hiervoor gebruikmaken onderstaand adviesformulier. Wij nemen contact met u op.

Meer rekentools

Hebt u geen melkveehouderij, maar een akkerbouwbedrijf of intensieve veehouderij? Ook dan zijn er handige rekentools beschikbaar. Neem eens een kijkje in het Rekentool overzicht.

 

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Rekentool Mestverwerking Varkens whitepaper - Maart 2018.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht