Regeling fosfaatreductieplan 2017

Regeling fosfaatreductieplan 2017

[Bijgewerkt op 20 april 2017]

Eén van de onderdelen van het maatregelenpakket fosfaatreductie 2017 is de Regeling fosfaatreductieplan 2017. Deze regeling stimuleert melkvee- en jongveebedrijven het aantal stuks rundvee terug te brengen, zodat in 2017 een fosfaatreductie van 4 miljoen kilogram behaald wordt. De regeling is uitgevaardigd door de staatssecretaris van Economische Zaken en is op 17 februari 2017 gepubliceerd in de Staatscourant.

De regeling: Reduceren van de veestapel

Deze regeling is van toepassing op alle koemelk-producerende bedrijven en tevens op niet melk-producerende rundveebedrijven. Een niet melk-producerend bedrijf valt onder de regeling indien het meer dan vijf stuks vrouwelijk rundvee houdt en wanneer er na 15 december 2016 meer dan twee runderen zijn aangevoerd. Vleeskalverbedrijven die uitsluitend runderen jonger dan een jaar houden bestemd voor de slacht, vallen niet onder de regeling.

Whitepaper Regeling fosfaatreductieplan 2017

In de whitepaper Regeling fosfaatreductieplan 2017 leest u over de regeling en de referentiedata. Wat betekent de regeling voor u? Download de whitepaper kosteloos via onderstaande button.

Bepaal nu uw strategie

In alle gevallen is dit jaar een goed doordachte planning van de omvang van uw veestapel en melkproductie cruciaal! Wij adviseren u daar tijdig mee te beginnen en de gevolgen van diverse strategieën financieel door te rekenen. Uw adviseur van acconavm is goed op de hoogte van de inhoud van de regelingen en kan samen met u de link leggen naar de (lange termijn) strategie van uw bedrijf. U houdt de regie, wij zijn er voor u! Neem contact op met uw acconavm accountmanager of maak gebruik van onderstaand adviesformulier.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Regeling fosfaatreductieplan 2017 whitepaper - 20 april 2017.pdf
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht