Plannen voor nieuwbouw?

Hebt u plannen voor nieuwbouw? Wij constateren dat veel ondernemers het lastig vinden om, tijdens de bouw, de regie op de tijdstippen van betalingen en subsidieaanvragen te houden. De (ver)bouw van een stal of (bewaar)loods vraagt om een zorgvuldige planning.
Informatie verzamelen, het aanvragen van bouw- en milieuvergunning, het voeren van gesprekken met bouwers, bewaarspecialisten en installateurs, en de bouwactiviteiten; het is een tijd- en energierovend proces.
Fiscale aspecten van de (ver)bouw
Bij de (ver)bouw zijn ook diverse fiscale aspecten van belang. Zo is een goede spreiding van de investeringen over uw boekjaren essentieel voor de benutting van de kleinschaligheidsaftrek (zie Verdeel en heers; de KIA). Daarnaast is een juiste en tijdige aanvraag van bijvoorbeeld Energie-investeringsaftrek (EIA), Milieu-investeringsaftrek (MIA), Willekeurige afschrijvingen Milieu-investeringen (VAMIL) en Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) van belang.
De combinatie van een goede spreiding van investeringen en fiscale voordelen kunnen u een extra voordeel van vele duizenden euro’s opleveren!
Met ingang van 1 januari 2015 is een aantal wijzigingen in de wet- en regelgeving doorgevoerd.
Mogelijk zijn de onderstaande zaken ook voor u van belang.
- Het drogen en verwarmen van ventilatielucht valt nu ook onder de EIA.
- De EIA op isolatie in een nieuw gebouw is vervallen.
- De EIA op zonnepanelen voor kleingebruikers (3 x 80 A) is alleen van toepassing voor een geïnstalleerd vermogen van meer 25 kWp.
- De SDE+ op zonnepanelen voor grootgebruikers is ook in 2015 opengesteld (zie Subsidieregeling SDE+).
- Er is, onder voorwaarden, MIA te verkrijgen op een (zeer) duurzaam gerenoveerd of (zeer) duurzaam nieuw gebouw volgens GPR gebouwmethodiek.
- Er is een verbod op het (bij)vullen van het koudemiddel R22 ingevoerd. Als het koelsysteem lekdicht is, hoeft u niets te doen. Bij lekkage of reparatie heeft u veelal de keuze: een ander koudemiddel, een aanpassing van de installatie of een nieuwe installatie.
- In 2016 komt er een aangepaste regeling voor het verwijderen van asbest.
De volgende zaken zijn onveranderd gebleven.
- De EIA op isolatie van bestaande constructies waarbij de R-waarde met minimaal 2,00 toeneemt.
- De EIA op LED verlichting.
- De EIA op energiezuinige koel- en vriesinstallaties.
- De EIA op HR-glas.
- De MIA en VAMIL op kisten van duurzaam hout.
- Provinciale subsidies voor ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’. De regeling is geopend tot 1 september 2015 (zie Meer mogelijk met: ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’)
Uw situatie beter benutten?
Mogelijk denkt u na het lezen van dit artikel: Wat kan ik in mijn situatie nog beter benutten?
Neem dan gerust contact op met uw accountmanager of adviseur van accon■avm of vraag de checklist bouw kosteloos aan door het invullen van onderstaand contactformulier. U ontvangt de checklist dan direct in uw mailbox. U kunt tevens uw vraag stellen in het daarvoor bestemde veld.
Checklist bouw whitepaper - mei 2015.pdf
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
<< terug naar overzicht