Pilot evenwichtsbemesting fosfaat 2015

Efficiëntie wordt nu beloond! U kunt zich vanaf nu inschrijven voor de pilot evenwichtsbemesting fosfaat 2015! Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld u vandaag nog aan!

Pilot evenwichtsbemesting fosfaat 2015 van start

Melkveehouders die aantoonbaar meer opbrengst hebben dan gemiddeld, moeten ook meer kunnen bemesten. Dat is het uitgangspunt van de pilot evenwichtsbemesting fosfaat voor melkveehouderij. Voor de periode 2014-2017 is deze pilot opengesteld voor een beperkt aantal melkveehouders mits ze aan de voorwaarden kunnen voldoen. Vanaf nu kunnen bedrijven zich aanmelden om deel te nemen aan de pilot. Per jaar wordt de pilot opengesteld voor deelname, dit jaar zijn er maximaal 100 plaatsen beschikbaar.

Hogere gewasopbrengst

Melkveehouders die mee willen doen, moeten wel kunnen aantonen dat zij drie achtereenvolgende jaren meer gewasopbrengst hebben gehad dan er is bemest. Dat kan door middel van de KringloopWijzer van 2012, 2013 en 2014. Bedrijven die nog niet over drie jaar KringloopWijzer gegevens beschikken maar wel over BEX over die jaren kunnen met een relatief beperkte aanvulling van gegevens hun KringloopWijzer compleet maken. Deze pilot wordt uitgevoerd door LTO in samenwerking met NZO, Nevedi en VLB.

Actie!

Wilt u meedoen met de pilot? Meld u dan nu aan! De aanmelding sluit op 22 maart!

Aanmelden kan via onderstaande link:

http://www.ltonoord.nl/contact/pilot-bedrijfsspecifieke-fosfaatgebruiksnorm-bep

Meer informatie?

Wilt u meer informatie, snel uw kringloopwijzers laten opstellen of twijfelt u of u in aanmerking kunt komen voor de pilot? Neem dan spoedig contact op met uw acconavm adviseur. acconavm kan u helpen hier uw voordeel uit te halen!

Wilt u ook uw bedrijfsefficiëntie verbeteren? Lees nu de reeks: Is efficiëntie logisch? van ing. Jacoline Hamming!

Wilt u meer lezen over het gebruik en de voordelen van de KringloopWijzer? U leest het hier.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht