Perceelregistratie 2017

Perceelregistratie

Nu het einde van 2016 nadert, komt het bouwplan van 2017 in zicht. Omdat er tegenwoordig veel afhangt van het bouwplan is het belangrijk om tijdig uw plannen concreet uit te werken.

Betalingsrechten

Allereerst wilt u natuurlijk al uw betalingsrechten uitbetaald krijgen; oftewel zorgen dat u voldoende grond in gebruik krijgt. Echter, niet tegen elke prijs. Dit hoeft voor uw betalingsrechten ook niet, omdat u deze kunt verhuren. Dit dient u wel uiterlijk 15 mei van het betreffende jaar gemeld te hebben bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Naast de basisbetaling, krijgt u graag ook zoveel mogelijk van de vergroeningspremie uitbetaald. Kijk daarom tijdig naar hoe u aan de vergroeningseisen kunt voldoen. Op internet zijn enkele hulpprogramma’s te vinden, maar onze adviseurs helpen u natuurlijk ook graag verder. Zij zijn ook op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving.

Mestbeleid

De perceelregistratie ligt ook aan de basis van uw verplichtingen tot mestafvoer, mestverwerking en de AMvB grondgebonden groei melkvee. Tijdig inzicht helpt u ook bij de planning om te voldoen aan deze eisen.

Percelen registreren

Perceelregistratie doet u bij de RVO. De meeste bedrijven zijn gewend om de percelen ten tijde van de Gecombineerde Opgave in te vullen. De perceelregistratie is echter een losstaand onderdeel geworden van de Gecombineerde Opgave. Het is dus mogelijk om uw percelen al voortijdig in te vullen. Hier kunt u vandaag al mee beginnen!

Het registreren van percelen bij RVO is via de portal ‘Mijn percelen’ het hele jaar door mogelijk. U kunt uw percelen dus dagelijks actualiseren.

Tip: Hebt u percelen langdurig in gebruik, vul dan geen einddatum in. Vult u namelijk wel een einddatum in, dan wordt het perceel na die datum automatisch verwijderd uit uw registratie.

Het vroegtijdig registreren heeft enkele voordelen. Zo hebt u eerder zicht op uw totale areaal en kunt u controleren in hoeverre u voldoet aan alle voorwaarden. Daarnaast scheelt dit ook een berg werk ten tijde van het invullen van de Gecombineerde Opgave. In die periode bent u zelf meestal al druk genoeg met werkzaamheden op het land. En, als u hulp krijgt van een adviseur, dan is deze ook blij met een stukje spreiding van werkzaamheden. Naast de Gecombineerde Opgave komt in die periode ook de KringloopWijzer om de hoek kijken.

Begin tijdig!

Begin dus tijdig met het bijwerken van uw perceelregistratie. Ook al bent u er nog niet uit welke percelen u precies in gebruik zult hebben, dat wat u wel al weet, kunt u nu al vastleggen. Vanzelfsprekend helpen wij u graag bij deze registratie en met alles wat hiermee samenhangt.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht