Ondernemen is risico nemen?

Ondernemen is risico nemen

Ondernemen is risico nemen, maar uw risico’s op een gepaste manier beperken is ook ondernemen! U maakt steeds de afweging tussen de voor- en nadelen van het uitsluiten van risico’s en neemt dan een beslissing. Als agrariër dient u zich voor te bereiden op een toekomst waarin extreem weer steeds vaker voorkomt. Bent u al ‘klimaat-klaar’?

Optimale conditie van grond én gewas

Akkerbouwgewassen groeien in de buitenlucht en dat lijkt een steeds groter risico te worden.

Naast de gewassen moeten ook de landbouwgronden steeds meer uitersten verwerken. Lange periodes van droogte hebben sporen achtergelaten. Maar ook hoosbuien komen steeds vaker voor. Om deze extremen te doorstaan moeten uw landbouwgronden én de gewassen daarop in optimale conditie zijn én blijven.

Verdichtingen (ondoorlatende lagen), ingesloten laagtes, niet goed functionerende drainage, etc. zijn dan ongewenst. Kunt u hier verbetering behalen?

Investeren of verbeteren?

Uw acconavm adviseur denkt graag met u mee. Bijvoorbeeld over de vraag of uitgaven, die gemoeid zijn met het verbeteren van uw landbouwgrond, als een investering of als onderhoud gezien moet worden. Dat heeft gevolgen voor het deel dat u ten laste mag brengen van uw winst.

Investeringsaftrek

Bij de inzet van zware machines is een nieuwe verdichting zo gevormd. Daarom doen machines op rupsbanden steeds meer hun intrede. Om dat wat te ondersteunen komen rupsbanden, en ook brede banden in combinatie met een luchtdrukwisselsysteem, in aanmerking voor MIA en/of Vamil. Via de MIA is 13,5 procent Milieu-investeringsaftrek mogelijk en 75 procent mag vrij worden afschreven. Beide mogelijkheden worden toegepast over de aanschafwaarde van de afzonderlijke systemen.

Advies?

Hebt u vragen over bovenstaande of hebt u behoefte aan ondersteuning bij het fiscaal voordelig beperken van uw risico’s? Neem contact op met uw acconavm adviseur of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht