http://Wat%20is%20nu%20echt%20belangrijk

Ondernemen in moeilijke tijden: breng uw toekomstperspectief in kaart

ondernemen in zwaar weer

Hoe benut u als ondernemer alle kansen die er zijn, nu veel bedrijven om u heen in zwaar weer zitten? Hoe anticipeert u op leveranciers of afnemers in moeilijkheden en hoe kunt u tijdig bijsturen als u zelf in zwaar weer verkeert? Ontdek hoe u in deze turbulente tijd uw koers bepaalt, met hulp van uw accountant, fiscalist, jurist en bedrijfsadviseur die samen een betrokken adviesteam vormen. En schrijf u in voor het webinar over deze thema’s.

Samen uw toekomstperspectief in kaart brengen

Ondernemen in turbulente tijden betekent ook: continu op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, regelingen en mogelijke toekomstperspectieven. Bij ondernemen in zwaar weer komen verschillende vraagstukken naar voren. Om u een compleet advies te geven, werken we bij acconavm met fullservice adviesteams waarin we de krachten van accountants, fiscalisten, juristen en adviseurs bundelen.

Gerrit-Jan van Meeteren, Senior Juridisch Adviseur legt uit: “We vinden het belangrijk om nauw samen te werken vanuit diverse disciplines. Want op deze manier weten we altijd wat er speelt en kunnen we ondernemers beter adviseren, met één adviestraject voor alle aspecten van hun bedrijfsvoering.”

Online om tafel

Hoe werkt dit nu in de praktijk? Gerrit-Jan: “Iedere week hebben we als adviesteam een weekstart. Dan komen we online bij elkaar om nieuwe ontwikkelingen te bespreken. Dat kunnen ontwikkelingen zijn die we bij ondernemers zien en horen, of nieuwe regelingen vanuit de overheid. Dit bespreken we in hoofdlijnen, dus niet specifiek per ondernemer. Maar: mochten we zien dat er raakvlakken zijn of ontdekken dat we expertise nodig hebben voor een vraagstuk bij een klant, dan maken we zeker een vervolgafspraak met elkaar.”

Fullservice advies

“Op dit moment hebben ondernemers veel te maken met beëindiging van bedrijfsactiviteiten, van leveranciers en afnemers óf van henzelf. Daarom organiseerde ik hierover ook een webinar voor collega’s. Na zo’n webinar ontvang ik volop vragen, zoals ‘Mijn klant heeft een bv en wil zijn bedrijf stopzetten, hoe regel ik dat met schuldeisers?’

Bij deze multidisciplinaire samenwerking krijgen we dus scherp: wat is nu echt belangrijk voor ondernemers? Met een gezamenlijke aanpak kunnen we full-service advies geven, gebaseerd op de kennis van verschillende collega’s.”

Tip: wacht niet het tot het water aan de lippen staat

Fiscalist Jan Campagne geeft een ander voorbeeld. “Een klant met een bedrijf in de reisbranche kreeg te maken met de fiscus vanwege de Invorderingswet, door de gevolgen van corona. Ik kreeg tijdig signalen van de accountant dat deze klant in zwaar weer zat, en daarop riep ik de hulp in van Gerrit-Jan.

Samen met de klant bespraken we de mogelijkheden voor de toekomst én welke acties daarvoor nodig waren. Omdat we vroegtijdig op de hoogte waren, konden we het voortraject goed voorbereiden. Deze ondernemer bereikte zo uiteindelijk een goed akkoord, door de nauwe samenwerking tussen accountant, fiscalist en jurist. En: zijn bedrijf heeft kans op een doorstart.

Mijn tip is dan ook: Wacht niet tot het water u aan de lippen staat, maar schakel op tijd, dan kunnen we samen naar toekomstperspectief kijken.”

Tip: blijf scherp op uw administratie

Zo’n nauwe samenwerking mét resultaat heeft een belangrijke voorwaarde: de administratie moet op orde zijn. Accountant Cees Hoogendoorn legt uit: “We zien nu dat bij ondernemers in zwaar weer de administratie vaak achterloopt. Begrijpelijk, omdat andere zaken zwaar op hen drukken. Tegelijkertijd is administratie júist belangrijk in moeilijke tijden. Want administratie is het stuur dat ondernemers nodig hebben om op koers te blijven. Blijf dus scherp op de administratie, zodat wij u écht verder kunnen helpen.”

Webinar: ‘Ondernemen in zwaar weer’

Op 26 november organiseerden we een webinar waarin u virtueel kon aanschuiven bij het adviesteam. U kunt dit webinar terugkijken. Wij geven u tips en inzichten over hoe om te gaan met klanten die niet betalen. En laten u zien wat de mogelijkheden zijn als de coronacrisis grote gevolgen heeft voor de toekomst van een bedrijf. Zo ontdekt u hoe we samen kansen benutten voor een positiever toekomstperspectief, met meer veerkracht. U kunt het webinar hier terugkijken.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht