Mineralenefficiëntie loont!

Mineralenefficientie jaarrond 572

Goed mineralenmanagement wordt de komende jaren steeds belangrijker. Indien de mineralenefficiëntie op uw bedrijf aantoonbaar beter is dan gemiddeld, wordt u daarvoor op verschillende vlakken beloond.

Ten eerste betekent een betere mineralenefficiëntie vaak hogere ruwvoeropbrengsten, waardoor uw voerkosten lager zullen zijn. Een kleiner mineralenverlies leidt ook tot lagere bemestingskosten. Bovendien leidt een efficiënte mineralenbenutting ertoe dat u minder mest hoeft af te voeren, minder mest hoeft te verwerken en dat u binnen uw fosfaatplaatsingsruimte meer vee kunt houden. Een goede mineralenboekhouding en een goede financiële boekhouding gaan dus hand in hand!

KringloopWijzer

Sturen op uw mineralenefficiëntie begint met het in beeld brengen. Daarvoor is de KringloopWijzer een ideaal instrument. De KringloopWijzer geeft u inzicht in uw mineralenbenutting en vormt daarmee de basis voor eventuele aanpassingen in uw management. Omdat de zuivelfabrieken veel waarde hechten aan duurzaam efficiënt mineralenmanagement, hebben zij het opstellen van de KringloopWijzer vanaf 2016 voor elk melkveebedrijf verplicht gesteld. Bedrijven met een fosfaatoverschot moeten de KringloopWijzer over het jaar 2015 ook al opstellen.

Centrale database

De KringloopWijzer moet verplicht worden opgesteld in een centrale database (dekringloopwijzer.nl). Deze database leest veel gegevens van leveranciers automatisch in. Wel moet u hiervoor zelf de benodigde koppelingen instellen. Daarnaast dient u zelf enige gegevens in te vullen. Ook kunt u uw adviseur machtigen om toegang te krijgen tot uw KringloopWijzer. Zo kan deze u ondersteunen en adviseren. Uiteraard kan uw adviseur van acconavm u begeleiden bij het opstellen van de KringloopWijzer en andere zaken die aan de orde komen in het kader van het mestbeleid.

Mineralenmanagement jaarrond

acconavm biedt u de dienst ‘Mineralenmanagement jaarrond’ aan. Met deze dienst zorgen we ervoor dat u samen met uw adviseur het gehele jaar rond goed zicht heeft op uw mineralenboekhouding en dat u tijdig kunt bijsturen in het lopende jaar. Wilt u meer weten over ‘Mineralenmanagement jaarrond’ en/of de diensten van acconavm rond uw KringloopWijzer, neem dan contact op met uw adviseur van acconavm of vraag via onderstaande link de flyer aan.

 

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Mineralenmanagement jaarrond flyer Accon avm - oktober 2015.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht