Milieulijst 2019 – Mia en Vamil akkerbouw

Mia en Vamil akkerbouw

Ook in 2019 is het weer mogelijk om te investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Ook voor akkerbouwers staan er nieuwe bedrijfsmiddelen op de milieulijst. We zetten ze voor u in de schijnwerpers.

Regelingen combineren

De MIA (Milieu-investeringsaftrek) en Vamil (Willekeurige afschrijvingen Milieu-investeringen) zijn twee aparte regelingen, maar worden wel vaak gecombineerd voor één investering. De verschillen:

  • Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek.
  • Met de Vamil kunt u 75 procent van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een door uzelf te bepalen tijdstip en levert een liquiditeits- en rentevoordeel op.

Nieuw op de Milieulijst 2019

Elk jaar wordt de Milieulijst aangepast. Goed nieuws voor landbouwers: dit jaar zijn ook bodemdrukverlagende banden opgenomen in de lijst. Het gaat om rupsbanden en brede banden voor tractoren en (zelfrijdende) machines. Voor de brede banden geldt dat dit gecombineerd moet zijn met een luchtdrukwisselsysteem.

In het artikel Profiteer van de MIA en Vamil in 2019 leest u meer over de voorwaarden van de regelingen.

Laat u adviseren

Wilt u ondersteuning bij de aanvraag van de MIA of Vamil in 2019? Of wilt u hulp bij het benutten van andere fiscale voordelen? Mijn collega’s en ik helpen u graag op weg. Neem contact op via onderstaand formulier.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht