Mestverwerkingsplicht 2018 – Intensieve veehouderij

Mestverwerkingsplicht 2018 – Intensieve veehouderij

Mestverwerkingsplicht 2018 - Intensieve veehouderij

Sinds 1 januari 2014 geldt de mestverwerkingsplicht. Als u meer mest produceert dan u op uw eigen bedrijf kunt plaatsen, moet u een deel van deze mest verplicht verwerken.

Fosfaatoverschot

U berekent de fosfaatproductie aan de hand van de normen die u ook gebruikt voor uw gebruiksnormenberekening. De fosfaatproductie is gelijk aan de resultante uit de zogenaamde stalbalans. De plaatsingsruimte wordt berekend op basis van de percelen die in de Gecombineerde Opgave zijn opgegeven.

Mestverwerkingsplicht

Een deel van uw overschot moet u laten verwerken. De verplichte verwerkingspercentages verschillen per regio en per jaar.

Voor 2018 zijn de percentages:

  • Regio Zuid: 59%
  • Regio Oost: 52%
  • Regio Overig: 10%

Whitepaper Mestverwerkingsplicht 2018 – Intensieve veehouderij

In de whitepaper Mestverwerkingsplicht 2018 – Intensieve veehouderij vindt u een overzicht van een aantal belangrijke zaken zoals de berekening van uw bedrijfsoverschot, de mogelijkheden voor vrijstelling en de opties voor verwerking. Download de whitepaper nu kosteloos via onderstaande button.

Rekentool Mestverwerkingsplicht varkenshouderij

Door de mestverwerkingsplicht zit u mogelijk met vragen als:

  • Hoeveel kilogram fosfaat of kuubs moet u verwerken?
  • Wat zijn de kosten hiervan?

Het antwoord op deze vragen krijgt u door het invullen van de praktische rekentool voor varkenshouderijen: Rekentool Mestverwerking Varkens.

Wij ondersteunen u graag

Hebt u behoefte aan meer advies of ondersteuning bij de invulling van uw mestverwerkingsplicht 2018? Neem dan contact op met uw adviseur van acconavm. Ook voor andere vragen geldt: Wij helpen u graag verder!

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Mestverwerkingsplicht 2018 Intensieve Veehouderij whitepaper - maart 2018.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht