Mestverwerkingsplicht 2017 Melkveehouderij

Mestverwerkingsplicht 2017 Melkveehouderij

Mestverwerkingsplicht 2017

Als u meer mest produceert dan u op uw eigen bedrijf kunt plaatsen, dient u een deel van deze mest verplicht te verwerken. De verplichte verwerkingspercentages verschillen per regio en per jaar. Hoe voldoet u aan de mestverwerkingsplicht 2017?

Belangrijk voor het jaar 2017 is de vraag of u het melkveefosfaatoverschot van uw bedrijf voor 100% mag verwerken of dat u meer grond nodig hebt. Vanaf 2016 is de Wet grondgebonden groei melkveehouderij van kracht. U dient voor het jaar 2017 te toetsen wat het maximale melkveefosfaatoverschot is van uw bedrijf. Wanneer uw werkelijke melkveefosfaatoverschot uw maximale melkveefosfaatoverschot overschrijdt, dan dient u vóór 15 mei 2017 extra grond te verwerven.

Whitepaper Mestverwerkingsplicht 2017 Melkveehouderij

In de whitepaper Mestverwerkingsplicht 2017 Melkveehouderij vindt u een overzicht van een aantal belangrijke zaken, zoals:

  • Hoe berekent u uw bedrijfsoverschot?
  • Welke verplichte verwerkingspercentages gelden per regio in 2017?
  • Welke opties hebt u om aan de mestverwerkingsplicht 2017 te voldoen?

Download de whitepaper nu kosteloos via onderstaande button. 

Wij helpen u graag verder!

acconavm adviseert om tijdig uw gebruiksruimte en productie in kaart te brengen. Komt u in aanmerking voor een vrijstelling voor mestverwerking? Controleer dan goed of u aan alle voorwaarden voldoet. Hebt u geen recht op vrijstelling, check dan op tijd of u voldoende mest hebt afgevoerd en controleer of u aan de mestverwerkingsplicht kunt voldoen.

Hebt u vragen rondom mestverwerking? Neem dan contact op met uw adviseur van acconavm. Ook voor andere vragen geldt: Wij helpen u graag verder!

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Mestverwerkingsplicht 2017 Melkveehouderij whitepaper - januari 2017.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht