Melkvee

Onze kennis van en passie voor melkveehouderij

Melkvee

Gecombineerde Opgave 2021: aandachtspunten
Gecombineerde Opgave 2021 melkveehouderij Het is 1 maart geweest. Voor u als agrarisch ondernemer betekent dit dat u de Gecombineerde Opgave (GO) weer kunt indienen. Er zijn enkele wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. Waar kunt u op letten in 2021? Wij leggen het u graag uit.

Lees meer
Goede (fiscale) redenen om nú een winstprognose te maken
winstprognose melkvee Kunt u als agrarisch ondernemer fiscaal gezien bepaalde investeringen nú nog doen, of beter uitstellen tot volgend jaar? Met een winstprognose krijgt u uw cijfers over boekjaar 2020/2021 inzichtelijk. Zodat u dit jaar nog slimme (fiscale) keuzes kunt maken. Gaat u aan de slag met een winstprognose, dan blikt u eerst met uw adviseur terug op de financiële prestaties van uw bedrijf over de eerste drie kwartalen van 2020/2021. Vervolgens maakt u een inschatting van het laatste kwartaal. Hiermee brengt

Lees meer
Tegemoetkoming faunaschade: bij schade aan uw gewassen
Tegemoetkoming faunaschade Hebt u bedrijfsmatige schade aan uw gewassen door in het wild levende beschermde dieren? Dan kunt u een tegemoetkoming in de schade ontvangen. Als er ondanks de preventieve maatregelen toch nog schade optreedt, kunt u bij Bij12 een tegemoetkoming aanvragen. Bij12 houdt zich namens de twaalf provincies bezig met de uitvoerende taken van de beleidsregels faunaschade.

Lees meer
Onjuiste WOZ-aanslag? Laat bezwaar indienen
nieuwe WOZ-waarde Als eigenaar of gebruiker van een woning of bedrijfsgebouw ontvangt u binnenkort weer een aanslag Onroerende Zaakbelasting (OZB). Hierop vindt u ook de nieuwe WOZ-waarde. Ik raad u aan om deze kritisch onder de loep te nemen en bij onjuistheden een bezwaar in te dienen. Mogelijk gaat u dan minder gemeentelijke heffingen en belastingen betalen.

Lees meer
Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) verhoogd én extra opslag voor agrosector
TVL voor agrarisch ondernemers Hebt u als ondernemer meer dan 30 procent omzetverlies in het eerste kwartaal van 2021? Dan kunt u via de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) subsidie aanvragen. De subsidie is verruimd, en voor agrarisch ondernemers komt er een extra opslag bovenop. Het aanvraagloket voor dit kwartaal kan elk moment opengaan.

Lees meer
Tijdige kentekenregistratie van uw landbouwvoertuig(en) bespaart geld
kentekenregistratie landbouwvoertuig Sinds 1 januari 2021 geldt voor bestaande en nieuwe landbouwvoertuigen die op de openbare weg rijden veelal een kentekenregistratie- en kentekenplicht. Door de registratie dit jaar te regelen via RDW bespaart u op de kosten. Hoe werkt het en wat betekent dit voor u?

Lees meer
Extra steunmaatregelen voor agro-ondernemers
steunmaatregelen agro Vorige week maakte het kabinet bekend dat het coronasteunpakket wordt verruimd. Wat betekent dit voor agrarisch ondernemers? Ik geef u graag een overzicht van de regelingen, mét tips om er verstandig mee om te gaan.

Lees meer
Investeren in uw melkveebedrijf in 2021: MIA, Vamil en EIA
investeren melkveebedrijf 2021 Ook dit jaar stimuleert de Rijksoverheid melkveehouders om duurzaam te investeren. Hebt u al plannen? Ontdek de mogelijkheden voor de fiscale regelingen MIA, Vamil en EIA. En download de whitepaper om te zien of u met uw investering in aanmerking komt.

Lees meer
Melkprijs daalt, liquiditeitsspanning stijgt: wat nu?
liquiditeitsspanning melkvee Op dit moment zien we bij veel melkveehouders de liquiditeitsspanning behoorlijk toenemen. De melkprijzen zijn nog steeds laag en krachtvoer is duur. Daarbij komt het voorjaar er weer aan, dat gepaard gaat met hoge kosten. Ons advies: maak een liquiditeitsprognose en stuur tijdig bij.

Lees meer