Melkvee

Onze kennis van en passie voor melkveehouderij

Melkvee

Maak nu keuzes in maatregelen tegen weersextremen
maatregelen tegen weersextremen Afgelopen jaar hebben veel boeren schade geleden door extreme droogte. De brede weersverzekering is een mogelijke investering om deze schade in de toekomst deels te dekken, maar dit is vooralsnog geen populaire optie onder agrarisch ondernemers. Het kabinet wil boeren vanaf 2020 tegemoetkomen door de brede weersverzekering vrij te stellen van assurantiebelasting. Kijk dit jaar nog kritisch naar mogelijke voorzorgsmaatregelen en investeringen.

Lees meer
Wanneer gaat u over tot asbestsanering?
asbestsanering De subsidiepot voor asbestsanering is geheel leeg, zo berichtte de media onlangs. Voor veel ondernemers die nog niet daadwerkelijk gesaneerd hebben, maar wel plannen hebben gemaakt tot sanering is dit een streep door de rekening. Volgens de politieke berichtgeving lijkt het er sterk op, dat er geen nieuw budget beschikbaar komt. Wat betekent dit voor uw strategie?

Lees meer
Subsidie jonge landbouwers 2018: interessant voor u?
jonge landbouwers 2018 Op 3 december jl. is de POP3-subsidie Jonge landbouwers opengesteld. Met deze regeling kunnen jonge landbouwers subsidie ontvangen voor investeringsprojecten. Ontdek of deze subsidie voor u interessant is én wat de voorwaarden zijn.

Lees meer
Individuele last Fosfaatreductieplan
Individuele last Fosfaatreductieplan Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft op 21 augustus jl. geoordeeld dat het fosfaatreductieplan 2017 de rechterlijke toets doorstaat. Kort gezegd konden volgens het CBb melkveehouders voorzien dat ongeremde groei van de veestapel tot fosfaatbeperkende maatregelen zou leiden. Alleen als er sprake is van een individuele disproportionele last kan men mogelijk voor compensatie of ontheffing in aanmerking komen. Wat betekent dit concreet en hoe werkt dat in uw situatie?

Lees meer
“Rutte, laten we samen investeren in een duurzame agrosector!”
Een behoorlijk zoete Prinsjesdag, dat verwacht melkveehouder Gerwin ter Maat aanstaande dinsdag. Zoet voor Nederland, maar ook voor zijn eigen onderneming. Hij zit midden in een groot groeiproces en verwacht de nodige positieve maatregelen voor 2019. Op de zuur-zoetmeter geeft hij Prinsjesdag nu een mooie 8.

Lees meer