Maatschap en VOF akte

Maatschap en VOF akte

In het voorgaande artikel in deze reeks zijn we ingegaan op de algemene aspecten voor de maatschap en de Vennootschap onder firma (VOF). Daarbij is vooral aandacht besteed aan de hoofdlijnen van de beide vormen en hun onderlinge verschillen in theorie en praktijk. 

De maatschap en VOF (vanaf hier zal overigens vanwege de leesbaarheid alleen VOF worden gebruikt) zien we in de praktijk in drie verschijningsvormen:

  1. VOF met partners (met name man of vrouw);
  2. VOF met de potentieel bedrijfsopvolger;
  3. VOF met derden.

Daarnaast is er nog de VOF met kinderen die juist geen bedrijfsopvolger zijn. Deze vorm wordt hier echter niet behandeld omdat dit feitelijk meer een onderdeel is van de zogenaamde estate planning. Voor meer informatie neemt u contact op met de specialisten Vermogens en inkomensplanning van acconavm (vip@acconavm.nl).

Bij de drie hiervoor genoemde vormen zijn er telkens andere accenten die een rol spelen. Die accenten zullen in het bijzonder belicht moeten worden bij het opstellen van de akte van de VOF.

Whitepaper Bedrijfsvormen: VOF akten

In de whitepaper Bedrijfsvormen: VOF akten gaan we per verschijningsvorm in op de accenten die belicht moeten worden bij het opstellen van de VOF akte. Vraag de whitepaper nu kosteloos aan via onderstaande link. U ontvangt de whitepaper direct in uw mailbox.

Wilt u meer halen uit uw onderneming en/of uw huidige bedrijfsvorm eens kritisch bekijken? Neem dan contact op met een adviseur van acconavm. Kijk voor een kantoor bij u in de buurt op de contactpagina. Wij helpen u graag.

Reeks

Hebt u het eerste en/of tweede deel van deze reeks gemist? Lees het artikel Bedrijfsvormen: de eenmanszaak en/of Bedrijfsvormen: Maatschap en VOF.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Bedrijfsvormen VOF akten whitepaper - november 2015.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht