Liquiditeit: inzicht in uw geldstromen

liquiditeit

De inkomsten en uitgaven van de lopende week zijn vaak redelijk in te schatten, evenals het effect hiervan op uw rekening-courant. Maar wilt u dit effect inzichtelijk hebben over een tijdsbestek van een aantal weken of maanden, dan is het overzicht vaak al snel zoek.

Om dit overzicht te verkrijgen en te behouden is het raadzaam een liquiditeitsanalyse te maken. Dit overzicht geeft per maand weer welke inkomsten en uitgaven er verwacht worden en welke kredietruimte eventueel onbenut blijft.

Prognoses

Bij het samenstellen van de liquiditeitsanalyse wordt rekening gehouden met sectorverwachtingen op middellange termijn en de meeste recente bedrijfseigen cijfers. Het overzicht is op elk gewenst moment bij te stellen, zodat het altijd actueel is.

Op deze wijze hebt u altijd inzicht in de ontwikkeling van uw liquiditeit. Indien noodzakelijk kunt u tijdig passende maatregelen nemen, zoals een aanvraag voor uitstel van aflossing of verhoging van uw limiet.

Krijg inzicht in uw liquiditeit

Het is aan u of u hier zelf de hand in wilt houden of dat u de invulling en aanpassing van de liquiditeitsanalyse aan één van de bedrijfsspecialisten van acconavm over laat. Neem contact op met uw adviseur om samen te bekijken welke toegevoegde waarde een liquiditeitsanalyse voor uw bedrijf heeft.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht