varkensrechten en/of pluimveerechten

Leveren uw dierrechten geld op?

Dierrechten

We naderen alweer het laatste kwartaal van het huidige boekjaar. Dit is vaak het moment om de balans op te maken. Tegelijkertijd zien we in deze tijd van het jaar de handel in varkens- en pluimveerechten en vervangende verwerkingsovereenkomsten (VVO’s) op gang komen. Leveren uw dierrechten geld op?

Maak op tijd de balans op. Bekijk hoeveel dieren er in het huidige boekjaar aanwezig zijn en wat uw geschatte fosfaatproductie in 2016 is. Op basis van deze gegevens kunt u berekenen of u nog dierrechten moet leasen of VVO’s moet afsluiten. Of wellicht kunt u juist dierrechten verleasen of VVO’s verkopen.

acconavm adviseert om tijdig uw gebruiksruimte en productie in kaart te brengen zodat u aan het eind van het jaar niet voor verrassingen komt te staan. De adviseurs van acconavm kunnen u helpen bij deze berekeningen. U kunt zelf ook berekenen hoeveel fosfaat u verplicht dient te verwerken in de rekentool Mestverwerkingsplicht varkens.

Whitepaper Mestverwerkingsplicht 2016

In onze whitepaper Mestverwerkingsplicht 2016 – Intensieve veehouderij leest u alles nog eens na. Belangrijke zaken zoals de berekening van uw bedrijfsoverschot, de mogelijkheden voor vrijstelling en de opties voor verwerking komen aan bod.

Hulp bij VVO’s

Bent u verplicht om mest te verwerken? En wilt u dit middels een VVO laten doen? Neem ook dan contact op met uw acconavm adviseur. We bemiddelen bij het afsluiten van VVO’s en brengen vraag en aanbod van dierrechten bij elkaar. Wij helpen u graag verder!

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht