De KringloopWijzer – nu en in de toekomst

KringloopWijzer

Efficiëntie wordt beloond! Melkveehouders die aantoonbaar meer opbrengst hebben dan gemiddeld, moeten ook meer kunnen bemesten. Het streven is de KringloopWijzer ook te kunnen gebruiken voor het belonen van fosfaatefficiëntie bij de fosfaatrechten.

Pilot evenwichtsbemesting

Naast de verplichting voor het invullen van de KringloopWijzer, kunt u zich als melkveehouder namelijk vrijwillig aanmelden voor de pilot evenwichtsbemesting fosfaat (BEP-Pilot).

Fosfaatrechten

Er wordt gewerkt aan het implementeren van de KringloopWijzer in het fosfaatrechtenstelsel, met beoogde ingangsdatum 1 januari 2018. Momenteel zijn de instanties bezig met onder andere het vergroten van de borging en het verkleinen van de kans op fraude. In het wetsvoorstel wordt aangegeven dat, indien de KringloopWijzer goed geborgd kan worden, er gerekend mag worden met de bedrijfsspecifieke uitkomsten voor de fosfaatrechten.

Naar verwachting zal de gemiddelde uitkomst van drie jaren KringloopWijzer de norm voor het volgende jaar bepalen. Dus voor het toepassen van voordeel in 2018 zullen de KringloopWijzers van 2015, 2016 en 2017 opgesteld moeten zijn.

Whitepaper KringloopWijzer – nu en in de toekomst

In een whitepaper gaan we in op de huidige stand van zaken met betrekking tot de KringloopWijzer en blikken we vooruit op de ontwikkelingen. Welke toekomstige ontwikkelingen zijn op het gebied van de KringloopWijzer van belang? Daarnaast maken we via een rekenvoorbeeld inzichtelijk welke financiële voordelen de KringloopWijzer u kan opleveren.

Acties

Zorg dat uw KringloopWijzers over 2015, 2016 en 2017 zo snel mogelijk gereed zijn, indien u van het voordeel voor de fosfaatrechten gebruik wilt kunnen maken. Wilt u in 2018 meedoen aan de ruimere openstelling van de BEP-pilot, zorg dan ook dat u de benodigde KringloopWijzers bijtijds gereed hebt. Wij helpen u graag met het opstellen van de KringloopWijzer. Tevens kunnen wij u, aan de hand van de uitkomsten van de KringloopWijzer, adviseren bij de te nemen stappen. Bent u geïnteresseerd in het deelnemen aan de BEP-pilot in 2018? Uw adviseur van acconavm kan u hier meer over vertellen. Of kijk op onze website voor een acconavm kantoor bij u in de regio.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Kringloopwijzer nu en in de toekomst whitepaper - juni 2017.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht