KringloopWijzer: aan de slag!

Kringloopwijzer aan de slag

Melkveebedrijven met een fosfaatoverschot zijn door zuivelorganisaties al verplicht gesteld om, over het jaar 2015, de KringloopWijzer in te vullen. Vanaf het jaar 2016 wordt de KringloopWijzer voor ieder melkveebedrijf verplicht. Bovendien ziet het er naar uit dat de KringloopWijzer u voordeel op kan gaan leveren op het moment dat er fosfaatrechten ingevoerd zullen gaan worden (zie ook Fosfaatrechten voor de melkveehouderij zijn een feit).

Fosfaatefficiëntie

U kunt dan middels de KringloopWijzer aantonen dat de fosfaatefficiëntie op uw bedrijf beter dan gemiddeld is, waardoor u extra fosfaatruimte kunt verdienen. Op deze manier kunt u meer vee houden met hetzelfde aantal fosfaatrechten. Bovendien kunt u uw kosten voor voeraankoop, mestafzet en kunstmest verlagen door een efficiëntere mineralenbenutting. Genoeg redenen dus om er mee aan de slag te gaan!

Centrale database

Vanwege het grote belang van de KringloopWijzer, vindt de overheid het van belang dat er een centrale database komt en dat het systeem goed geborgd is. Daarom vult iedere melkveehouder de KringloopWijzer in op www.dekringloopwijzer.nl.

Veel gegevens, die nodig zijn om de KringloopWijzer in te kunnen vullen, worden straks automatisch in dit systeem ingelezen (denk aan gegevens van de melkfabriek, voerleveranciers, etc.).

Machtiging

Het is mogelijk om uw adviseur van acconavm te machtigen voor de KringloopWijzer. Uw adviseur kan zo meekijken in uw KringloopWijzer en met u meedenken over het verbeteren van uw mineralenefficiëntie. Binnenkort zullen wij u uitgebreider berichten welke dienstverlening acconavm u op dit gebied kan bieden. Hebt u vragen? Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht