Investeren als akkerbouwer of tuinbouwer: kansen voor de EIA, MIA en Vamil

Investeren akkerbouwer tuinbouwer

Investeren in een warmtepomp, insectengaas of een energiezuinige klimaatregeling. Bedrijfsmiddelen waarvoor u in veel gevallen belastingvoordeel kunt krijgen. Ontdek hoe u met de regelingen EIA, MIA en Vamil meer (fiscale) veerkracht behaalt in 2021. En download de whitepaper voor meer informatie.

EIA

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een regeling waarmee u 45,5 procent van uw investeringskosten kunt aftrekken van uw fiscale winst. Afhankelijk van uw fiscale resultaat en uw belastingregime levert de regeling zo’n 7 tot 22 procent voordeel op. Voorwaarde is dat uw beoogde bedrijfsmiddel voldoet aan de omschrijving van één van de codes die op de Energielijst 2021 staan.

MIA en Vamil

De Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijvingen milieu-investeringen (Vamil) bieden u belastingvoordeel bij investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Voorwaarde is dat uw beoogde bedrijfsmiddel op de Milieulijst 2021 staat. Voor sommige investeringen kunt u deze regelingen combineren.

Wijzigingen in 2021

Elk jaar wijzigen de Energielijst en Milieulijst. Dit jaar zijn er slechts kleine wijzigingen voor tuinbouw- en akkerbouwspecifieke investeringen.

Het middel ‘luisdicht insectengaas voor bestaande kassen’ is weer terug op de Milieulijst (met nieuwe voorwaarden).

Toegevoegd: voorzieningen of apparatuur voor het combineren van veeteelt of akkerbouw met bomen en struiken. Verder gelden er in 2021 strengere eisen voor het gebruik van ledverlichting (Energielijst).

Geschrapt van de Milieulijst: investeringen in teelt met het keurmerk ‘On the way to PlanetProof’. Goed om te weten: dit certificaat is nog steeds interessant, gezien het punten oplevert voor de ‘Groen Label Kas’.

Download de whitepaper

Onze adviseurs hebben een overzicht gemaakt van alle relevante bedrijfsmiddelen voor de akkerbouw- en tuinbouwsector waarbij u van de EIA, MIA en/of Vamil kunt profiteren. Inclusief alle relevante wijzigingen ten opzichte van 2020. Zo hoeft u niet de héle Milieulijst en Energielijst 2021 door te nemen. U vraagt de whitepaper aan via onderstaande button.

Meer informatie

Wilt u dit jaar meer veerkracht behalen dankzij belastingvoordeel bij duurzame investeringen? Houd dan rekening met de aanmeldtermijn: drie maanden na het aangaan van de investeringsverplichting. Meer weten? Ga in gesprek met een adviseur van acconavm, die thuis is in uw sector én u kan ondersteunen bij de aanvraag. Neem contact op met een kantoor bij u in de buurt.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Investeren in uw akker- of tuinbouwbedrijf met EIA, MIA en Vamil 2021 whitepaper - februari 2021.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht