Intensief

Onze kennis van en passie voor de sector intensief

Intensief

TVL tweede kwartaal verhoogd naar 100 procent
TVL tweede kwartaal 2021 Een opluchting voor veel ondernemers: de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) wordt opnieuw verhoogd. Voor het tweede kwartaal van dit jaar geldt een tegemoetkoming van 100 procent. Ontdek of u in aanmerking komt en waar u op kunt letten.

Lees meer
Gecombineerde Opgave 2021: voor intensieve veehouderij
Gecombineerde opgave 2021 Van 1 maart tot en met 15 mei 2021 kunt u de Gecombineerde Opgave (GO) weer indienen bij de RVO. Er zijn enkele wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. Lees waarop u kunt letten als ondernemer met een intensieve veehouderij. En download onze whitepaper voor extra informatie.

Lees meer
Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) verhoogd én extra opslag voor agrosector
TVL voor agrarisch ondernemers Hebt u als ondernemer meer dan 30 procent omzetverlies in het eerste kwartaal van 2021? Dan kunt u via de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) subsidie aanvragen. De subsidie is verruimd, en voor agrarisch ondernemers komt er een extra opslag bovenop. De aanvraagperiode voor het eerste kwartaal loopt tot 18 mei 2021.

Lees meer
Onjuiste WOZ-aanslag? Laat bezwaar indienen
nieuwe WOZ-waarde Als eigenaar of gebruiker van een woning of bedrijfsgebouw ontvangt u binnenkort weer een aanslag Onroerende Zaakbelasting (OZB). Hierop vindt u ook de nieuwe WOZ-waarde. Ik raad u aan om deze kritisch onder de loep te nemen en bij onjuistheden een bezwaar in te dienen. Mogelijk gaat u dan minder gemeentelijke heffingen en belastingen betalen.

Lees meer
Tijdige kentekenregistratie van uw landbouwvoertuig(en) bespaart geld
kentekenregistratie landbouwvoertuig Sinds 1 januari 2021 geldt voor bestaande en nieuwe landbouwvoertuigen die op de openbare weg rijden veelal een kentekenregistratie- en kentekenplicht. Door de registratie dit jaar te regelen via RDW bespaart u op de kosten. Hoe werkt het en wat betekent dit voor u?

Lees meer
Extra steunmaatregelen voor agro-ondernemers
steunmaatregelen agro Vorige week maakte het kabinet bekend dat het coronasteunpakket wordt verruimd. Wat betekent dit voor agrarisch ondernemers? Ik geef u graag een overzicht van de regelingen, mét tips om er verstandig mee om te gaan.

Lees meer
Mestverwerkingsplicht en dierrechten in 2020
Mestverwerkingsplicht dierrechten intensieve veehouderij Het einde van het jaar is weer in zicht. De balans voor de mestverwerkingsplicht en dierenrechten kan worden opgemaakt. Hebt u al voldaan aan de mestverwerkingsplicht voor 2020? En beschikt u over voldoende dierrechten voor 2020? Zo regelt u het goed.

Lees meer
Intensieve veehouders, maak nú de balans op met een winstprognose
Rekentool Voerwinst De Afrikaanse varkenspest en het coronavirus raakten veel ondernemers in de intensieve veehouderij. Wellicht heeft dit bij u ook gezorgd voor wisselende resultaten door het jaar heen. Tijd om nu de balans op te maken: hoe gaat 2020 de boeken in? Creëer overzicht met een winstprognose én ontdek hoe u optimaal fiscaal voordeel kunt behalen, tijdens een eindejaarsgesprek.

Lees meer
Tegemoetkoming vaste lasten (TVL) ook voor agrosector
TVL agrosector Verwacht u een omzetverlies van 30 procent of meer in het vierde kwartaal van 2020, dan kunt u gebruikmaken van een tegemoetkoming in de vaste lasten. De TVL staat in het vierde kwartaal ook open voor ondernemers in de agrosector die last hebben van de coronacrisis en hun vaste lasten moeilijk kunnen betalen. Aanvragen is mogelijk sinds 25 november 2020 bij de RVO.

Lees meer
Herwaardering van landbouwgrond…juist nu!
herwaardering landbouwgrond Met de landbouwvrijstelling blijft waardestijging van landbouwgrond onbelast. Het herwaarderen van landbouwgrond houdt, in verband met de mogelijke afschaffing van de landbouwvrijstelling, de gemoederen al enkele jaren bezig. Heeft herwaardering op dit moment zin?

Lees meer