http://Locatieontwikkeling%20accon%20avm

Herwaardering van landbouwgrond…juist nu!

herwaardering landbouwgrond

Met de landbouwvrijstelling blijft waardestijging van landbouwgrond onbelast. Het herwaarderen van landbouwgrond houdt, in verband met de mogelijke afschaffing van de landbouwvrijstelling, de gemoederen al enkele jaren bezig. Heeft herwaardering op dit moment zin?

Wat houdt herwaardering in?

Bij de herwaardering van landbouwgrond, wordt de waarde van de landbouwgrond in de boekhouding verhoogd naar de marktwaarde van de grond bij agrarische bestemming (Waarde in het Economisch Verkeer bij Agrarische Bestemming, of WEVAB). Hierbij wordt de landbouwvrijstelling toegepast, waardoor de waardestijging van landbouwgrond onbelast is.

Wanneer de grond geherwaardeerd is en de landbouwvrijstelling komt op een bepaald moment te vervallen, dan heeft u als belastingplichtige tot het bedrag van de herwaardering gebruik kunnen maken van deze vrijstelling.

Whitepaper Herwaardering landbouwgrond … waarom nu?

Maar, hoe werkt de landbouwvrijstelling ook alweer? En: Waarom is herwaardering juist nu interessant? De stijging van de grondprijs de afgelopen jaren maakt herwaardering waardevol. U kunt anticiperen op een mogelijke afschaffing van de landbouwvrijstelling én het maakt u minder afhankelijk van een mogelijk robuuste overgangsregeling.

Mogelijk heeft u uw landbouwgrond eerder al eens geherwaardeerd. Was toen reeds duidelijk of u de ondergrond van uw bedrijfsgebouwen ook mee mocht rekenen? Nóg een reden om nog eens naar de waardering van uw landbouwgrond te kijken. Let op: de herwaardering van de ondergrond van bedrijfsgebouwen brengt enkele risico’s met zich mee.

In de whitepaper ‘Herwaardering landbouwgrond … waarom nu?’ leest u meer over bovenstaande onderwerpen. Ook gaat de whitepaper in op de afschrijvingsbeperking en sloop van gebouwen. U vraagt de whitepaper kosteloos aan via onderstaande button.

Herwaardering, hoe uit te voeren?

Houd uw situatie kritisch tegen het licht: is er prijsontwikkeling geweest en hebt u in het verleden de ondergrond van de bedrijfsgebouwen meegenomen? Overweeg een herwaardering van uw landbouwgrond. Het goed uitvoeren van een herwaardering is maatwerk. De mogelijkheden én risico’s verschillen per situatie. Wilt u weten of herwaardering ook voor uw gronden mogelijk én zinvol is? Vraag uw acconavm bedrijfskundig adviseur naar de mogelijkheden in uw specifieke situatie, maak voor uw vraag gebruik van onderstaand contactformulier of kijk op de contactpagina voor een acconavm kantoor bij u in de buurt. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Herwaardering van landbouwgrondjuist nu! whitepaper - juli 2021.pdf
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht