http://coronadossier

Hebt u recht op 4.000 euro tegemoetkoming?

4000 euro steunmaatregel voor ondernemers TOGS

Update 30 april 2020 | Raakt het coronavirus uw business? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro. Ontdek of u in aanmerking komt en hoe u de tegemoetkoming aanvraagt.

Noodmaatregel: voor wie?

De Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) is een van de noodmaatregelen van het kabinet om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. De regeling is bedoeld voor ondernemers die door de maatregelen van het kabinet directe gevolgen ondervinden. Zij kunnen de 4.000 euro inzetten om vaste lasten te betalen.

Ondernemers uit meer sectoren toegelaten

Afgelopen weken is de TOGS meerdere keren verruimd, hierdoor kunnen meer ondernemers gebruikmaken van de regeling. Wilt u weten of u in aanmerking komt? Op de website van de RVO vindt u een lijst met branches en sectoren. Komt een van deze branches of sectoren overeen met de hoofdactiviteit of nevenactiviteit van uw onderneming? Dan kunt u aanspraak maken! Let op: het kan zijn dat nog niet alle bedrijfscodes (SBI-codes) zijn toegevoegd aan de lijst.

Voorwaarden

Er geldt voor deze tegemoetkoming geen inkomens- of vermogenstoets. Uiteraard zijn er wel voorwaarden. Zo moet u aantonen dat u een bepaald omzetverlies verwacht én dat u van 16 maart tot en met 15 juni minimaal 4.000 euro aan vaste lasten verwacht.

Zijn uw vaste lasten altijd minder dan 4.000 euro per kwartaal? Dan is het onwaarschijnlijk dat u deze lasten wel verwacht in de genoemde periode. U komt dan waarschijnlijk niet in aanmerking.

Uw onderneming dient ten minste één vestiging met een ander adres te hebben dan het privéadres van de eigenaar/eigenaren. Dit geldt voor niet-horecaondernemingen. Het privéadres van de eigenaar/eigenaren mag dus niet gelijk zijn aan het vestigingsadres. Wat betekent dit voor u? Laat uw adviseur met u meekijken.

Aanvragen

acconavm kan de aanvraag voor u verzorgen. Neem contact op met uw adviseur, zodat we dit snel voor u kunnen regelen. Mijn tip: wacht niet te lang met uw aanvraag. Hoe eerder u de aanvraag doet, hoe eerder het bedrag (vermoedelijk) op uw rekening staat.

Of u kunt de aanvraag zelf doen via de website van de RVO. Hiervoor heeft u eHerkenning of DigiD nodig. Aanvragen kant tot 26 juni 2020.

Meer weten?

Wilt u meer tips en adviezen om een eventuele coronacrisis zo goed mogelijk te doorstaan? Wij staan voor u klaar. Bekijk het online dossier ‘Ondernemen in coronatijd’ voor het laatste nieuws en meer adviezen.

Bent u al klant? Neem dan contact op met uw contactpersoon. Hij/zij is het beste op de hoogte van uw situatie en schakelt zo nodig met een collega-specialist. Geen klant van ons maar wel vragen? Ook dan bent u van harte welkom voor hulp of het delen van uw zorgen! Onze collega’s zijn voor u bereikbaar. Neem contact op met een acconavm kantoor bij u in de buurt. acconavm brengt u en uw onderneming verder, ook in moeilijke tijden.
Neem contact met ons op

 

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht