Geld besparen op uw energierekening?

Energierekening

Indien u meerdere aansluitingen op één bedrijfslocatie heeft, kunt u flink op uw energierekening besparen. Het belastingvoordeel dat u hierbij kunt behalen, varieert tussen de € 100 en € 1.000 per jaar.

U hoeft mogelijk minder belasting te betalen omdat u het verbruik van de verschillende aansluitingen bij elkaar op mag tellen, oftewel ‘cumulatie van gebruik’. Wanneer is het interessant om energiebelasting terug te vragen of te laten cumuleren?

De voorwaarden en minimale verbruikseisen hebben we voor u op een rijtje gezet.

Voorwaarden voor teruggave (cumulatie) energiebelasting:

  • Uit de WOZ-beschikking blijkt duidelijk dat de gebouwen waarin de aansluitingen zich bevinden op één locatie staan.
  • Eén van de elektriciteitsaansluitingen heeft een verbruik groter dan 10.000 kWh en een tweede aansluiting een verbruik groter dan 8.750 kWh. Indien deze verhoudingen qua verbruik anders zijn, maar het totale verbruik aan elektra ongeveer 18.750 kWh bedraagt, kunnen de afrekeningen ook worden getoetst of de aanvraag van een teruggave lonend is.
  • Er kan tot maximaal vijf leveringsjaren energiebelasting worden teruggevraagd. Indien beide aansluitingen zijn ondergebracht bij één leverancier, dan dient dit bij de leverancier te worden teruggevraagd. De leverancier gaat in de toekomst de energiebelasting jaarlijks na het uitbrengen van de jaarnota corrigeren. Bij meerdere leveranciers dient u een verzoek bij de Belastingdienst in te dienen.

Herkent u zich in bovenstaande voorwaarden en wilt u meer informatie of wenst u hulp bij het terugvragen van de energiebelasting? Neem contact op met uw acconavm adviseur of maak gebruik van onderstaand contactformulier .

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht