Gecombineerde Opgave 2021: voor intensieve veehouderij

Gecombineerde opgave 2021

Van 1 maart tot en met 15 mei 2021 kunt u de Gecombineerde Opgave (GO) weer indienen bij de RVO. Er zijn enkele wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. Lees waarop u kunt letten als ondernemer met een intensieve veehouderij. En download onze whitepaper voor extra informatie.

Wees er op tijd bij

Als u de opgave ná 15 mei indient, dan wordt u voor iedere werkdag dat u te laat bent 1 procent gekort. Dit jaar valt 15 mei op een zaterdag. Daarom accepteert de RVO uw GO nog op de eerstvolgende werkdag. De termijnkorting gaat dus pas in vanaf 17 mei.

Vult u de GO pas na 11 juni in? Dan ontvangt u geen GLB-subsidies. Let op: voor andere regelingen is de uiterlijke datum wel 15 mei. Denk hierbij aan de tegemoetkoming voor de brede weersverzekering of een melding voor fosfaatdifferentiatie. Als u van deze regelingen gebruik wil maken, is het dus belangrijk dat u de GO uiterlijk 15 mei indient.

Betalingsrechten

Verandert uw grondoppervlakte vanwege (ver)koop of (ver)huur van landbouwgrond? Het gehele jaar kunt u betalingsrechten overdragen. Zorg er wel voor dat deze betalingsrechten voor 15 mei zijn overgedragen. Zodat de koper of huurder deze rechten in het lopende subsidiejaar kan laten uitbetalen.

Hebt u twee jaar op rij minder landbouwgrond in gebruik dan dat u aan betalingsrechten hebt? Dan vervalt het aantal rechten dat u niet benut. Daarom is het verstandig om betalingsrechten die u niet gebruikt te verhuren of verkopen. Hebt u juist in verhouding méér landbouwgrond dan betalingsrechten? Dan is het mogelijk interessant om betalingsrechten te kopen of huren.

Whitepaper Gecombineerde Opgave Intensieve veeteelt– 2021

Wilt u exact weten waar u als varkens- of pluimveehouder op kunt letten bij de Gecombineerde Opgave in 2021? Meer informatie vindt u in de branchespecifieke whitepaper. Zo leest u wat u bij de GO 2021 exact kunt aanvragen, vindt u meer informatie over dieraantallen en ontdekt u de ins en outs over het betaalverzoek voor de SNL-a. Ook vertellen we u alles over de overdracht van betalingsrechten, deelteelt en de overige aanpassingen van de vragen in 2021. De whitepaper kunt u kosteloos aanvragen via onderstaande button.

Wat kan acconavm voor u betekenen?

We ondersteunen u graag bij het invullen van de Gecombineerde Opgave 2021. Hierbij besteden we extra aandacht aan de bovengenoemde onderwerpen. Ook kunt u bij ons terecht voor breder advies, bijvoorbeeld over deelteelt, vergunningen, rechten en pacht. Zo voorkomt u kortingen en extra administratieve lasten achteraf. Hebt u vragen? Neem contact op met uw adviseur of een acconavm kantoor bij u in de buurt.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Gecombineerde Opgave 2021 Intensieve veehouderij whitepaper - maart 2021.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht