Fruitteelt en boomkwekerij

Onze kennis van en passie voor fruitteelt en boomkwekerij

Fruitteelt en boomkwekerij

Wanneer gaat u over tot asbestsanering?
asbestsanering De subsidiepot voor asbestsanering is geheel leeg, zo berichtte de media onlangs. Voor veel ondernemers die nog niet daadwerkelijk gesaneerd hebben, maar wel plannen hebben gemaakt tot sanering is dit een streep door de rekening. Volgens de politieke berichtgeving lijkt het er sterk op, dat er geen nieuw budget beschikbaar komt. Wat betekent dit voor uw strategie?

Lees meer
Subsidie jonge landbouwers 2018: interessant voor u?
jonge landbouwers 2018 Op 3 december aanstaande wordt de POP3-subsidie Jonge landbouwers weer opengesteld. Met deze regeling kunnen jonge landbouwers subsidie ontvangen voor investeringsprojecten. Ontdek of deze subsidie voor u interessant is én wat de voorwaarden zijn.

Lees meer
Subsidieregeling SDE najaarsronde 2018
SDE - najaarsronde 2018 Van 2 oktober 09:00 uur tot en met 8 november 17:00 uur wordt de najaarsronde van de  subsidieregeling SDE+ geopend ter stimulering van productie van duurzame energie. De regeling is bestemd voor bedrijven en non-profitinstellingen.

Lees meer
Zorg voor een juiste perceelregistratie en voorkom boetes
juiste perceelregistratie Elk bedrijf dat als landbouwer staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel krijgt jaarlijks een uitnodiging van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voor het invullen van de Gecombineerde Opgave. De hoeveelheid landbouwgrond die u als landbouwer in gebruik hebt, bepaalt de hoeveelheid meststoffen die u mag uitrijden. Wanneer percelen niet correct door de landbouwer worden opgegeven kan dit leiden tot een boete.

Lees meer
Horizontaal toezicht: Wat betekent dit en welk voordeel biedt het u?
Horizontaal Toezicht Bij horizontaal toezicht gaat het om het wederzijdse vertrouwen tussen de Belastingdienst en de belastingplichtige. Zit u niet in horizontaal toezicht, dan wordt uw aangifte achteraf gecontroleerd door de Belastingdienst. Bij horizontaal toezicht verschuift het toezicht van controle achteraf naar afstemming vooraf.

Lees meer
Schenkingsvrijstelling eigen woning in 2018
Schenkingsvrijstelling eigen woning 2018 Strenge hypotheekregels maken het, met name voor starters, soms lastig om een huis aan te kopen. En hoe financier je vervolgens noodzakelijk onderhoud of gewenste verbeteringen aan de woning? Een schenking kan dan uitkomst bieden.

Lees meer