Fosfaatverrekening 2018

Fosfaatverrekening 2018

Hebt u de benutting van uw mestruimte in 2018 al gecontroleerd? Wilt u in 2018 gebruik maken van fosfaatverrekening? Dan moet uw aanmelding uiterlijk op 31 december 2018 binnen zijn bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Voorwaarden fosfaatverrekening 2018

Hebt u, als akkerbouwer, teveel fosfaat gebruikt? U kunt dit compenseren in het komende jaar, mits u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • De overschrijding van fosfaatgebruiksnorm bedraagt maximaal 20 kg fosfaat per hectare bouwland per jaar. De verrekening geldt alleen voor bouwland.
  • Het jaar na overschrijding dient het aantal kg waarmee de fosfaatgebruiksnorm is overschreden volledig te worden gecompenseerd.
  • U meldt zich tijdig aan via ‘Direct regelen’ op RVO.nl. Dat wil zeggen: uiterlijk 31 december van het jaar waarin u de fosfaatgebruiksnorm overschrijdt.

Wilt u gebruikmaken van fosfaatverrekening? Zorg er dan voor dat u het teveel aan fosfaat daadwerkelijk het komende jaar compenseert. U mag het teveel aan fosfaat niet nog een jaar doorschuiven.

Fosfaatverrekening is een goedkopere optie dan het betalen van een boete. Indien de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een overschrijding van de gebruiksnormen constateert dan kunt u rekenen op een boete van elf euro per kilo fosfaat.  Dit kan nog verder oplopen als ook de normen voor het gebruik van stikstof zijn overschreden.

Aanmelden fosfaatverrekening

U kunt zich van 1 september tot en met 31 december 2018 aanmelden voor fosfaatverrekening via de website van RVO.

Vragen?

Hebt u vragen over fosfaatverrekening? Neem dan tijdig contact op met uw adviseur van acconavm. Kijk voor een kantoor bij u in de buurt op de contactpagina of maak voor uw vraag gebruik van onderstaand contactformulier.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht