Fosfaatreductieplan 2017 – periode 3

Fosfaatreductieplan 2017 - periode 3

De heffing/bonus met betrekking tot het fosfaatreductieplan wordt steeds over elke tweede maand berekend. De maand augustus staat voor de deur. Dit is weer een maand waarover de heffing/bonus wordt vastgesteld.

Heffing periode drie

De heffing over de maand augustus bedraagt € 480 per teveel gehouden GVE. De solidariteitsbijdrage betreft € 112 per teveel gehouden GVE. De bonus bedraagt € 120 per GVE.

We ervaren dat melkveehouders soms toch nog verrast zijn door een heffing waarop zij niet gerekend hadden. Om de hoge heffing per teveel gehouden GVE te voorkomen dient u te voldoen aan het doelstellingsaantal. Daarnaast bestaat er soms onduidelijkheid over het jongveegetal. Het is belangrijk om voor uw bedrijf te toetsen of u wel of niet dient te rekenen met het jongveegetal.

Pdf met meer informatie

Graag attenderen wij u op het feit dat uw gemiddelde veebezetting in augustus bepalend is voor de heffing of bonus die u krijgt opgelegd over periode drie. Vraag nu kosteloos de pdf aan met meer informatie.

Wij gaan graag met u in gesprek over de consequenties en acties die u kunt nemen met betrekking tot het fosfaatreductieplan en/of de fosfaatwetgeving.

Niet eens met de beschikking

Hebt u een beschikking ontvangen over de maand april of juni, maar bent u het niet eens met deze beschikking? Maak dan tijdig bezwaar. Binnen 6 weken na dagtekening dient u dit bezwaar in te dienen. De juristen van acconavm begeleiden u hier graag bij en kunnen het bezwaar voor u opstellen.

Advies fosfaatreductieplan

Hebt u behoefte aan advies? Neem dan contact op met uw adviseur van acconavm of maak gebruik van onderstaand adviesformulier.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Fosfaatreductieplan 2017 - periode 3 whitepaper - juli 2017.pdf
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht