Fosfaatrechten

Fosfaatrechten

Waarschijnlijk bent u al op de hoogte van het feit dat in de nabije toekomst een nieuw stelsel van fosfaatrechten wordt ingevoerd door de overheid. Op dit moment is door staatssecretaris Van Dam een lijn ingezet op basis waarvan naar verwachting begin 2017 fosfaatrechten worden toegekend.

Staatssecretaris Van Dam heeft op 3 maart de langverwachte, nadere invulling van het fosfaatstelsel voor melkvee, middels een Kamerbrief, bekend gemaakt. In principe staat vast dat een systeem met toekenning van fosfaatrechten wordt ingevoerd en dat daarbij sprake zal zijn van een generieke korting. Er bestaat echter ook een kans dat u onder de ‘knelgevallenregeling’ valt en dat u op die basis aanspraak kunt maken op meer fosfaatrechten dan het aantal dat aan u in eerste instantie wordt toegekend.

Bepaal uw positie

Het is van belang dat u na introductie van het systeem zo snel mogelijk beschikt over het juiste aantal aan u toekomende fosfaatrechten. Voor het bepalen van uw positie zijn verschillende gegevens noodzakelijk. Het gaat onder andere om gegevens die betrekking hebben op dieraantallen, geleverde liters melk 2015 en bijzondere omstandigheden voor uw locatie.

Beschikking fosfaatrechten

Begin 2017 ontvangt u naar alle waarschijnlijkheid van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een beschikking, waarin de overheid het aantal fosfaatrechten benoemt waarop u volgens de overheid recht hebt. Het is belangrijk om snel op die beschikking te reageren wanneer een onjuiste hoeveelheid fosfaatrechten wordt toegekend, of wanneer u het om andere redenen niet met deze beschikking eens bent.

Juridisch advies

De juristen van acconavm die gespecialiseerd zijn in het agrarisch recht kunnen voor u beoordelen of dit bezwaar kans van slagen heeft. Samen met u willen we, indien mogelijk, zo snel mogelijk actie ondernemen. Wanneer u vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met een van de juristen agrarisch recht van acconavm. U kunt hen bereiken onder telefoonnummer 026 – 384 23 88 en via e-mail L.Kooijman@acconavm.nl. U kunt uw vraag tevens stellen via onderstaand adviesformulier.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht