Fosfaatrechten en btw

Vanaf 1 januari 2017

Fosfaatrechten en btw

Fosfaatrechten en btw

Op 3 maart jl. heeft staatssecretaris Van Dam meer duidelijkheid gegeven over de aangekondigde fosfaatrechten voor de melkveehouderij. De fosfaatrechten zullen naar verwachting per 1 januari 2017 in werking treden.

In dat geval krijgen alle melkveebedrijven per 1 januari 2017 een hoeveelheid fosfaatrechten toegekend op basis van het aantal gehouden koeien op 2 juli 2015, de datum waarop het fosfaatstelsel werd aangekondigd.

De invoer van de fosfaatrechten per 1 januari 2017 zal met zich meebrengen dat fosfaatrechten worden verkocht en gekocht. Dit heeft gevolgen voor de btw. In de whitepaper Fosfaatproductie en -rechten en de btw leest u meer over deze gevolgen. Vraag de whitepaper nu kosteloos aan via onderstaande button.

Btw-advies

Krijgt u vanaf 1 januari 2017 fosfaatrechten toegekend en bent u van plan fosfaatrechten te verkopen, omdat u deze ‘over’ hebt, of juist fosfaatrechten bij te kopen, dan is het raadzaam om vooraf contact op te nemen met de btw-adviseurs van acconavm zodat u kunt anticiperen op de btw-gevolgen. U kunt de btw-adviseurs bereiken via telefoonnummer 0117-456745, door een mail te sturen aan btwadvies@acconavm.nl of stel uw vraag middels onderstaand adviesformulier.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Fosfaatproductie en -rechten en de btw whitepaper - juni 2016.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Deze gegevens worden verwerkt in ons CRM-systeem en worden vertrouwelijk behandeld. Uw gegevens worden enkel voor interne doeleinden gebruikt en zijn alleen inzichtelijk voor medewerkers die hier bij moeten kunnen, voor de juiste afhandeling en opvolging van uw aanvraag. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan ons privacystatement.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht