Fiscale oudedagsreserve

Fiscale oudedagsreserve

De fiscale oudedagsreserve (FOR) is een fiscale faciliteit die de mogelijkheid biedt om jaarlijks een gedeelte van de winst te reserveren voor uw oudedagsvoorziening.

Door van deze mogelijkheid gebruik te maken blijft een gedeelte van de jaarwinst onbelast, waardoor u minder inkomstenbelasting hoeft te betalen. De vorming van de oudedagsreserve leidt tot uitstel van belastingheffing. Dit geeft een liquiditeitsvoordeel. Door de vorming van de oudedagsreserve wordt echter geen geld opzij gezet.

Indien de reservering niet wordt aangewend voor de oudedagsvoorziening, dan valt de reservering in bepaalde situaties vrij, waardoor er alsnog inkomstenbelasting over is verschuldigd.

Whitepaper Fiscale oudedagsreserve

Hoe werkt de oudedagsreserve en wat zijn de voorwaarden? Wat betekent het voor u als ondernemer? U leest het in de whitepaper Fiscale oudedagsreserve. Download deze kosteloos via onderstaande button.

Raadpleeg uw adviseur

Of de vorming van de FOR en het aanwenden daarvan voor een oudedagsvoorziening altijd voordelig voor u is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Laat u daarbij altijd adviseren door uw acconavm adviseur. U kunt ook gebruik maken van onderstaand adviesformulier.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Fiscale oudedagsreserve whitepaper - februari 2017.pdf
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht