Erfpacht en akkerbouw

Het gemiddelde akkerbouwbedrijf is de afgelopen jaren fors in beteelde oppervlakte toegenomen. Een instrument dat in toenemende mate wordt overwogen, als een ondernemer voor de vraag staat hoe een uitbreiding te realiseren, is erfpacht. Past erfpacht in de groei van uw akkerbouwbedrijf?

Wat is erfpacht?

“Erfpacht is een zakelijk recht dat de erfpachter de bevoegdheid geeft een onroerende zaak te
houden en te gebruiken die toebehoort aan een ander” (artikel 5:85 lid 1 BW).

Er zijn twee vormen van erfpacht: erfpacht met insteekrecht en de Fagoed methode. Elke vorm kent zijn eigen verwerking in de jaarrekening van de erfpachter. Het erfpachtrecht dient voor beide vormen bij notariële akte tussen pachter en verpachter geregeld te worden. Overweegt u erfpacht als uitbreidingsmogelijkheid voor uw bedrijf?

Whitepaper

In de whitepaper Past erfpacht in de groei van uw akkerbouwbedrijf? gaan we wat dieper in op het erfpachtcontract en de verschillende vormen van erfpacht. Wat betekent dit voor uw jaarrekening? Download de whitepaper kosteloos via onderstaande link. Hebt u vragen? U kunt ze stellen via het contactformulier.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Past erfpacht in de groei van uw akkerbouwbedrijf whitepaper - februari 2015.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht