De overdracht van uw akkerbouwbedrijf

Bedrijfsoverdracht

De verkoop of overdracht van uw akkerbouwbedrijf is een unieke gebeurtenis. Het is belangrijk om hier al op tijd eens bij stil te staan en mogelijk al ‘voor te sorteren’.

Er kunnen verschillende redenen zijn om tot bedrijfsoverdracht of bedrijfsbeëindiging over te gaan, zowel gedwongen als vrijwillig.

  • U wilt tijdig ruimte maken voor de opvolger(s);
  • Uw gezondheid laat te wensen over;
  • (U als) eigenaar komt te overlijden (of wordt wilsonbekwaam);
  • Een economische situatie dwingt u te stoppen (te lage winstgevendheid);
  • U bent het ondernemen zat en wilt iets anders;
  • U vindt zichzelf te oud om verder te ondernemen en/of wilt van uw oude dag genieten;
  • U hebt voldoende verdiend en wil van uw welverdiende geld genieten.

Begin ruim van te voren

Het loslaten van uw akkerbouwbedrijf – om welke reden dan ook – zal niet alleen een zakelijke aangelegenheid zijn maar heeft ook zeker een grote persoonlijke impact.

U krijgt te maken met financiële en fiscale, maar ook sociale en emotionele aspecten. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat u gebruik kunt maken van de mogelijkheden op fiscaal gebied, maar u (en alle andere betrokkenen) hebt dan ook de tijd om te wennen aan het idee van stoppen met ondernemen.

Voor iedere ondernemer komt ooit een keer het moment om zijn/haar bedrijf over te dragen. Hoewel er steeds meer agrarische bedrijven zonder opvolger zijn, komt een overdracht van ouders naar kinderen nog altijd het meest voor. Een bedrijfsoverdracht is een complex proces waarbij vele belangrijke zaken naar voren komen.

Whitepaper: De overdracht van uw akkerbouwbedrijf

In vrijwel alle gevallen ondernemen ouders en opvolger(s) een periode in maatschapsverband of vennootschap onder firma alvorens het akkerbouwbedrijf volledig over te dragen. Hiervoor zijn verschillende motieven denkbaar. In de whitepaper: De overdracht van uw akkerbouwbedrijf, gaan we dieper in op de motieven en vertellen we waar u rekening mee moet houden. Welke risico’s zijn er? Hoe kunt u deze ondervangen?

U vraagt de whitepaper kosteloos aan via onderstaande button en ontvangt deze rechtstreeks in uw mailbox. Hebt u vragen? Ga eens in gesprek met uw adviseur over dit onderwerp of stel uw vraag via onderstaand adviesformulier. We begeleiden u graag bij dit belangrijke en ingewikkelde proces.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
De overdracht van uw akkerbouwbedrijf whitepaper - juni 2017.pdf
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht