De bv in de landbouw

bv in de landbouw

Binnen de landbouw is de bv nog steeds geen gebruikelijke rechtsvorm. In de tuinbouw en de intensieve veehouderij komen we de bv wel regelmatig tegen, maar in de overige agro-sectoren is de bv-vorm beperkt aanwezig. Hiervoor bestaan verschillende redenen, waarbij het fiscale aspect vaak een belangrijke rol speelt.

Bv in de landbouw

De bv als bedrijfsvorm kun je op diverse manieren belichten. In dit artikel gaan we in op de fiscale aspecten van de bv in de landbouw.

Fiscale voordelen

De belangrijkste reden om een bv op te richten blijft voor veel ondernemers het fiscale aspect. Om de fiscale voordelen van de bv goed te doorgronden is een goed begrip van de werking van de belastingheffing bij een bv van groot belang.

Whitepaper

Wilt u meer lezen over de fiscale aspecten van de bv? Vraag dan nu kosteloos de whitepaper Bedrijfsvormen: fiscale voordelen van de bv aan via onderstaand contactformulier. Deze whitepaper bespreekt met name de fiscale hoofdlijnen. U leest over belastingheffing (inclusief rekenvoorbeeld) en fiscale eigenaardigheden van de bv. Een bv kan bijvoorbeeld niet staken of overlijden en een bv kent geen privévermogen.

De juiste bedrijfsvorm?

Wilt u meer halen uit uw onderneming en/of uw huidige bedrijfsvorm eens kritisch bekijken? Neem dan contact op met een adviseur van acconavm. Kijk voor een kantoor bij u in de buurt op de contactpagina van de website van acconavm. Wij helpen u graag.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Bedrijfsvormen - fiscale voordelen van de bv whitepaper - januari 2016.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht