Bent u voorbereid op de AVG?

Bent u voorbereid op de AVG?

voorbereid op de AVG

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ook bekend onder de Engelse afkorting GDPR (General Data Protection Regulation), van toepassing. De wet brengt verplichtingen mee voor bedrijven met betrekking tot de verwerking én de beveiliging van persoonsgegevens. De nieuwe wetgeving is van belang voor elk bedrijf dat persoonsgegevens verwerkt.

Voor wie geldt de AVG?

De AVG geldt voor elke persoon of entiteit die persoonsgegevens verwerkt. Degene die bepaalt welke gegevens worden verzameld, met welk doel en de manier waarop betreft de verwerkingsverantwoordelijke. Degene die persoonsgegevens verwerkt wordt de verwerker genoemd. Een persoon of entiteit kan tegelijkertijd verwerkingsverantwoordelijke en verwerker zijn.

Wat zijn persoonsgegevens?

Persoonsgegevens zijn alle gegevens die kunnen leiden naar één individu. Denk hierbij aan de naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, et cetera. Maar denk ook aan gevoelige informatie zoals financiële gegevens.

Verplichtingen AVG

De verwerking van persoonsgegevens is alleen toegestaan voor bepaalde doeleinden en moet transparant zijn. De gegevens moeten juist zijn, mogen niet langer worden bewaard dan nodig, de gegevens moeten goed beveiligd zijn en vertrouwelijk blijven.

De verwerkingsverantwoordelijke is verantwoordelijk voor de naleving van de AVG en moet ook kunnen aantonen dat de AVG wordt nageleefd. In sommige gevallen bent u verplicht een register bij te houden met de verwerkingsactiviteiten.

Aanpassingen nodig om te voldoen aan AVG

Al deze verplichtingen brengen mee dat er een aantal zaken binnen de onderneming op orde moeten zijn. Zo moeten de persoonsgegevens die u verwerkt beveiligd worden opgeslagen en verwerkt.

Ook moet binnen de onderneming de werkwijze ten aanzien van het verwerken van persoonsgegevens afgestemd worden op de nieuwe wetgeving. Daarnaast is het van belang dat u in een privacy-statement kenbaar maakt voor welke doeleinden persoonsgegevens van klanten en andere derden worden verwerkt. Dit zijn nog maar een aantal van de verplichtingen die de AVG met zich meebrengt.

Boetes

De boetes die de Autoriteit Persoonsgegevens bij niet-naleving van de AVG op kan leggen zijn erg hoog. De boete kan maximaal € 20 miljoen euro of 4% van uw wereldwijde omzet bedragen.

Wat kunnen de juristen van acconavm voor u betekenen?

 • Privacy-scan (nulmeting);
 • advies met betrekking tot het voldoen aan de AVG-verplichtingen binnen de onderneming;
 • website check;
 • opstellen privacy statement;
 • opstellen cookie statement;
 • aanpassen van uw algemene voorwaarden;
 • opstellen verwerkingsovereenkomsten;
 • opstellen verwerkingsregister;
 • aanvullen van uw huidige overeenkomsten met een privacy-artikel.

Neem contact op met onze juristen

Hebt u vragen over wat acconavm voor uw bedrijf kan betekenen? Neemt u dan contact op met één van onze juristen via onderstaand adviesformulier. Wij gaan graag met u in gesprek om te bekijken wat wij voor u en uw onderneming kunnen betekenen.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
 • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht